Legendara actriţă Jessica Walter a murit - video
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Legendara actriţă Jessica Walter a murit - video
Legendara actriţă Jessica Walter a murit - video
Legendara actriţă Jessica Walter, a cărei carieră s-a întins pe parcursul a peste 60 de ani şi care a făcut parte din distribuţia sitcomului de succes 'Arrested Development', a murit miercuri la New York la vârsta des 80 de ani, a confirmat într-un comunicat fiica sa, Brooke Bowman, relatează EFE.

'O actriţă care a lucrat peste şase decenii, cea mai mare plăcere a ei era de a aduce bucurie celorlalţi prin povestirile interpretate pe marele ecran şi în viaţa de zi cu zi', notează Bowman într-un comunicat remis portalului de specialitate Deadline, în care spune că mama sa va fi amintită pentru 'umorul, atitudinea şi bucuria de a trăi'.

De-a lungul carierei, Jessica Walter a jucat în producţii de toate genurile, de la thrillerul 'Play Misty for Me' din 1971, filmul de debut ca regizor al lui Clint Eastwood, la comedia romantică 'The Flamingo Kid', drama pentru televiziune 'Trapper John M.D.' şi serialul poliţist 'Streets of San Francisco', ultimele două aducându-i nominalizări la prestigioasele premii Emmy.

Pentru personajul Lucile Bluth, pe care l-a interpretat în sitcomul 'Arrested Development', a fost de asemenea nominalizată la Emmy şi la premiile Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild, SAG).

Ea a câştigat premiul Emmy pentru rolul din 'Amy Prentiss', un serial derivat din 'Ironside' la mijlocul anilor 70, despre o tânără poliţistă din San Francisco. Jessica Walter şi-a început cariera în New York-ul natal, unde a făcut parte dintr-o lungă listă de producţii teatrale pe Broadway, printre care 'Advise and Consent' 'Rumors', 'A Severed Head', 'Nightlife' şi 'Photo Finish'. La Los Angeles Theatre Center, a jucat în piesa 'Tartuffe' alături de soţul ei, Ron Leibman, decedat în urmă cu doi ani, distins la rândul său cu un premiu Emmy şi un premiu Tony de-a lungul carierei, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel