Legenda schiului austriac Marcel Hirscher şi-a anunţat retragerea
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Austriacul Marcel Hirscher, numărul 1 mondial în schiul alpin, a anunţat, miercuri, că pune punct carierei sportive, la vârsta de 30 de ani şi după opt trofee în Cupa Mondială de specialitate, devenind o legendă a acestui sport, informează AFP.

Pentru prima oară după 12 ani, Hirscher nu se va afla la startul probelor noului sezon de schi alpin, ce va debuta la finele lunii octombrie. "Astăzi a venit ziua în care îmi închei cariera activă", a anunţat campionul într-o conferinţă de presă la Salzburg.

În cadrul acestei intervenţii, transmisă în direct la televiziunea publică austriacă, Marcel Hirscher a pus capăt suspansului din ultimele luni, precizând că i-a fost foarte greu să ia o decizie în privinţa carierei sale.

"Mă opresc. O viaţă întreagă se opreşte într-o zi", a declarat, emoţionat, cel mai bun schior al lumii, în faţa unei săli pline.

În cariera sa, Marcel Hirscher a câştigat 67 curse în Cupa Mondială, dar nu a reuşit să-l egaleze pe suedezul Ingemar Stemark, care a avut 86 de succese.

La vârsta de 30 de ani, Hirscher a câştigat tot, începând cu clasamentul general al Cupei Mondiale de schi alpin de opt ori, performanţă neegalată. De asemenea, el are în palmares două titluri de campion olimpic, la slalom special şi combinată alpină, în 2018 la PyeongChang (Coreea de Sud), cinci titluri de campion mondial (trei la slalom, unul la combinată şi unul la slalom uriaş), precum şi şase mici globuri (Cupa Mondială de specialitate) la slalom şi tot atâtea la slalom uriaş.

După JO 2018, austriacul s-a arătat ezitant în privinţa continuării carierei şi a promis că va lua o decizie în această vară, la sfârşitul lunii iulie. Ultima cursă a lui Hirscher, un slalom nocturn la Schaldming în ianuarie, a strâns peste două milioane de telespectatori în Austria, o ţară de 8,8 milioane locuitori unde schiul este sportul rege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel