Legea Prevenției. Ilan Laufer: Cea mai importantă măsură, adoptată astăzi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ilan Laufer a precizat că cea mai importantă măsură din programul de guvernare pentru mediul de afaceri a fost adoptată, joi, 25 ianuarie, de Guvern.

"Cea mai importantă măsură din programul de guvernare pentru mediul de afaceri a fost adoptată astăzi de guvern:

Hotărârea de Guvern privind Legea Prevenirii (Prevenției) a fost adoptată azi de Guvernul României.

În cadrul ședinței de guvern, am preluat observațiile Ministerului Justiției, iar forma finală refăcută a legii așteaptă avizul Consiliului Legislativ, după care va fi publicată în Monitorul Oficial.

Nu vor mai putea aplica amenzi în mod automat

Din acest moment, inspectorii instituțiilor statului cu atribuții în control nu vor mai putea aplica amenzi în mod automat pentru o serie de mai bine de 400 de contravenții ce intră sub cupola Legii Prevenirii, ci vor fi obligați să aplice un plan de conformare cu o durată maximă de 90 zile, timp în care contribuabilii vor putea pune lucrurile în ordine, așa cum prevede legea.

Neregulile găsite și îndreptate în timpul controlului nu vor fi trecute pe planul de conformare.

Un moment istoric

Ultima ședința de guvern a acestui cabinet reprezintă, atât pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, cât și pentru întregul mediu de afaceri din România, un moment istoric, un pas mare spre normalitate și îndepărtarea abuzurilor reclamate de către reprezentanții comunității de business.

Doresc să le mulțumesc pe această cale tuturor colegilor din Guvern pentru întreaga colaborare și mai ales pentru efortul depus ca această lege esențială pentru antreprenori să fie livrată la început de 2018", este mesajul publicat, joi, 25 ianuarie, de Ilan Laufer pe rețeaua de socializare Facebook.

[citeste si]

Notă: intertitlurile aparțin redacției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel