Legea electorală, un eșec. Ce spune Victor Ponta
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
ponta
ponta

Victor Ponta, președintele PSD, a declarat, joi, la Bruxelles, că actuala Lege electorală, pe baza căreia au fost organizate alegerile parlamentare, este un "eşec". El a adăugat că reforma electorală trebuie schimbată în prima sesiune a noului Legislativ.

"E clar că în primăvară trebuie să decidem care e sistemul de vot. Cel actual e un eşec, pentru că nimeni nu şi-a dat seama în 2008 ce se va întâmpla în 2012", a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, potrivit Mediafax.

El a amintit că USL a încercat în vară, după preluarea majorităţii parlamentare, să modifice actuala lege şi să reducă numărul parlamentarilor, însă nu a fost lăsată să o ducă până la capăt de Curtea Constituţională. Victor Ponta a adăugat că ar fi groaznic ca CCR să nu permită nicio altă lege nouă în afară de cea cu 300 de aleși și Parlament unicameral.

Ponta a mai spus că trebuie analizat şi optat pentru una dintre cele trei variante de sistem electoral: pe listă, uninominal pur sau "sistem mixt cu jumătate în colegii şi jumătate pe listă".

Cu privire la posibilitatea unui nou conflict politic sau constituțional, Victor Ponta a declarat "Am primit destule felicitări, pe care le voi transmite colegilor mei de acasă şi, de asemenea, în toate discuţiile pe care le-am avut, i-am asigurat pe toţi partenerii că am convingerea că România va merge pe o cale constituţională, de normalitate şi de stabilitate, că procedurile constituţionale vor fi îndeplinite şi că nu va exista un nou conflict de natură politică sau constituţională în perioada următoare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel