Legea dării în plată oferă un mecanism pentru toți românii cu credite cărora le-a crescut rata. Senatorul Daniel Zamfir, mesaj extrem de important: Banca este obligată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto arhivă DCNews.ro
foto arhivă DCNews.ro
Senatorul Daniel Zamfir a transmis un mesaj foarte important pentru toți românii cu credite cărora le-a crescut rata la bancă. 

”Legea dării în plată - și aici vă mulțumesc pentru ocazia de a le transmite oamenilor un lucru extrem de important - îi ajută astăzi nu numai pe cei care sunt într-o situație critică, care, nemaiputând să-și plătească ratele la bancă, apelează la acest mecanism în sensul de a renunța la imobilul achiziționat și, cu ocazia asta, să se stingă orice datorie pe care o au la bancă.

sursa foto: captură video dezbatere dcnews.ro

Vreau să știți că legea dării în plată vă oferă și posibilitatea de a vă reechilibra contractul. Prevede foarte clar că atunci când ți-a crescut rata cu mai mult de 50%-  vă rog rețineți! - dacă v-a crescut rata cu mai mult de 50% față de momentul inițial al semnării contractului, faceți o notificare către bancă, de reechilibrare a contractului, iar banca este obligată să vă elimine toată acea supraîndatorare.

sursa foto: pexels.com

Niciodată să nu plătiți mai mult de 50% față de momentul inițial al semnării contractului. Este o pârghie pe care o aveți, un mecanism care vă apără de creșterea ratelor la bancă. Dacă v-a crescut cu mai mult de 50%, notificare de reechilibrare și banca este obligată s-o facă” a spus Daniel Zamfir, în emisiunea ”Totul despre Bani”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel