Legătura dintre Vaida și vloggerul Colo. V-ați ORIPILAT la Acces Direct?! Încă nu ați văzut asta! video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
V-ați oripilat că Mirela Vaida v-o aduce zi de zi pe Vulpița la Antena 1, deși vă uitați non-stop la ea. De altfel, toți românii spun că se uită la Discovery, doar că-i dau de gol audiența.

Dar nu ați avut nicio problemă că ai voștri copii se uită la de-alde Colo, Imogen și alți dubioși de vloggeri care, de fapt, nu au nimic de spus. Care este diferența dintre serialul Vulpița și ce fac vloggerii? Una foarte mare.

Părinții știu despre ce este vorba la Acces Direct. Este fix problema lor dacă vor să-și lase copiii să se uite la Vulpița și Viorel. Părinții văd, pe ecran, un cerc pe care scrie: AP (acord parental). Adică Acces Direct face parte din programele care pot fi vizionate de minorii în vârstă de până la 12 ani numai cu acordul părinţilor sau împreună cu familia. Nu-mi imaginez mulți copii că iau telecomanda și se uită la Vulpița și Viorel.

În schimb... majoritatea copiilor care scapă pe Youtube se uită la tot felul de vloggeri dubioși care îi învață numai prostii. Desigur, printre tot feluri de trăsnăi, mai bagă și câte una de genul: ”Nu vă drogați! Și eu am fost ca voi! Nu faceți ca mine!” Da, după ce tu, ca vlogger, ai ”educat” copiii într-un anumit fel, le ceri să nu se drogheze. Un copil care are ca reper un Imogen sau un Colo, nu poate fi prea labil emoțional. Și plus că, de ce nu ar încerca drogurile dacă vede că tu acum ești foarte bine, ești sfătos și plin de urmăritori pe Youtube?! Ești exemplul de succes de cum să reușești în viață fără să faci nimic. Vloggerii care le zic copiilor să nu se drogheze, asta în timp ce vin cu tot felul de cretinisme, sunt ca niște femei ușoare deghizate în maici.

Revenind. Cei care se oripilează la emisiunea Acces Direct, mai bine s-ar oripila după ce văd ce repere morale au copiii pe Youtube. Să vă dau un exemplu. Imogen, vloggerul care le explică puștilor cum e când face diaree: ”M-am piș#at pe c#r. Ce am avut la c#r... zici că mi s-a golit sufletul". Apoi a povestit cum s-a șters bine până la usturat. Copiii râd la glumițele lui ieftine, apoi DONEAZĂ bani. Da, ați citit bine. Îi donează bani.

Când nu vorbea despre diaree, Imogen vorbea despre cum maică-sa mănâncă ciorbă. Povestea că mama lui îi sugea picioarele găinii din ciorbă sau ceva de genul. ”Îi intrau unghiile de la găini în gură, Doamne, băi baiatule”, povestea Imogen care a continuat să contureze imaginea cu ciorba. Peste 100.000 de vizualizări avea clipul de pe Youtube în care Imogen ne povestea, într-o limbă română ușor stricată, cum mama lui mănânca ciorbă. Și apoi povestea cum ”se băș#ște” mama lui. Și descria flatulența cu toate adjectivele posibile. Între timp, a șters filmarea.

În ce hal este omenirea dacă Youtuberii au ajuns celebri făcând, practic, nimic. De exemplu, Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru literatură. La 20 de ani, începea pentru el o mega carieră. Membrii The Beatles au debutat cam pe la vârsta lui Imogen și rupeau sălile. Tot tineri erau și ei, doar că pare o prăpastie imensă între tinerii din anii 1970 și ceva și tinerii de astăzi.

Dar problema nu este la Imogen sau la Colo, ci nivelul puștilor care îi ascultă

Dacă s-ar apuca să filmeze lucruri serioase, probabil că armata de copii l-ar părăsi pentru altul care s-ar scobi în nas. Astăzi audiența o face diareea. Concluzia este una singură: publicului care îl urmărește pe Imogen îi place cufureala.

Donații pentru Imogen

În altă ordine de idei, cum e să fii părinte, să-ți rupi cocoașa la muncă pe salariul minim pe economie și să afli că fiul tău face donații pentru Youtuberi? Imogen, pe numele său real Neagu Marius, unul dintre cel mai cunoscuți vloggeri din România, tânărul pentru care adolescenții se calcă în picioare să-l atingă, primește donații. De ce? Nu înțeleg exact mecanismul, dar cert este că micuți de 12-14 ani aruncă cu bani. S-au primit și 1200 euro, ce-i drept, nu de la puști, de la tineri ”în toată firea”. Cum este oare să fii părinte și să știi că al tău copil donează pentru un tânăr de 27 de ani, întreg, cu două mâini și două picioare, funcțional, bun de muncă?

Ideea e că cine vrea să-și audă numele în microfon pronunțat de Imogen bagă bani. De la 1 euro fără număr, limită nu există. Dar prost nu e cine cere, ci cine dă.

Și noi ne dăm de ceasul morții, în ipocrizia care ne caracterizează, că la Acces Direct e Vulpița când, în online, lucrurile sunt foarte grave. Bun, deci de-alde Imogen și Colo sunt idolii copiilor, iar noi ne isterizăm când ne uităm emisiunea Mirelei Vaida. Serios?!

Legătura dintre Vaida, Vulpița, Viorel și Colo este audiența. Doar că în cazul Acces Direct există discernământ, există o instituție care îi amendează chiar și când nu este cazul, există un anumit bun-simț. În schimb, la vloggeri, este libertate totală. Mirela Vaida este un om de cultură. Înainte să vă isterizați, căutați-i CV-ul. Colo sau Imogen sunt nimeni în drum.

O mostră halucinantă cu Imogen, idolul copiilor, în care spune: ”Nu fac nimic, nu am făcut absolut nimic și uite câți bani primesc!” Omul își dă cu ouă în cap. Dar nu vă mai stric surprizele. Priviți aici:

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel