Oamenii de știință au descoperit o legătură între calculii renali și osteoporoză
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Cercetătorii din domeniul medical ai Universității Stanford din Statele Unite au descoperit că pacienții cu patologii renale sunt predispuși la dezvoltarea osteoporozei.

Oamenii de știință de la Universitatea Stanford din Statele Unite au descoperit legătura dintre pietrele la rinichi și problemele osoase, informează Descoperă.ro. Datele provin dintr-o bază de date națională, unde a fost evidențiat faptul că aproximativ 25% dintre persoanele care au dezvoltat calculi renali, au în același timp osteoporoză sau probleme osoase. 

Cei care au fost diagnosticați între 2007 și 2015 cu pietre la rinichi aveau deja un diagnostic de osteoporoză, iar 9,1% dintre cei care în urma diagnosticului de litiaza biliara au făcut o scanare a densității osoase au descoperit că au probleme asociate osteoporozei.

Pietrele la rinichi sau calculii renali sunt dezvoltați predominant de bărbați, 19% dintre aceștia suferind cel puțin odată în viață de colici renale. În rândul femeilor, procentul este de 9%. Litiaza renală poate provoca dureri, inflamații ale tractului urinar și infecții. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel