Lecție pentru România după ce Rusia a pierdut 5 generali în războiul din Ucraina
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Pe 24 februarie 2022 Federația Rusă a invadat Ucraina, declanșând o criză de securitate fără precedent în Europa, de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Dar pe plan militar, calculele rușilor s-au dovedit a fi greșite.

Kremlinul spera într-un război fulger pe scenariul Georgiei, dar lucrul acesta nu s-a întâmplat. Rezistența uluitoare a Ucrainei a transformat războiul într-o confruntare de uzură.

Pierderile rușilor în aproape o lună de război în Ucraina sunt uriașe. Ministerul Apărării de la Kiev vorbește de aproximativ 15.000 de soldați decedați. Interesant e că publicația Pravda, citând date din Ministerul Apărării de la Moscova, preciza acum două zile că Rusia admite că a pierdut până acum 9.861 de soldați în Ucraina. Pe lângă acest număr uriaș de morți, Pravda a publicat și numărul răniților: 16.153. La doar două minute de la publicare, informația a fost ștearsă imediat, amintește DefenseRomania.

Indiferent care e cifra exactă, numărul e imens. Iar pe lângă viețile omenești, Federația Rusă a pierdut și numeroasă tehnică militară.

Experții au explicat cum s-a ajuns la această situație incredibilă: În doar trei săptămâni de război, Rusia a pierdut pe câmpul de luptă 5 generali! 

Explicația acestui eșec de proporții e și o lecție pentru România, care trebuie să demareze de urgență un program esențial de înzestrare.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA, VEZI EXPLICAȚIA GENERALULUI AMERICAN DAVID PETRAEUS, FOST ȘEF AL CIA, DESPRE CUM AU REUȘIT UCRAINENII SĂ UCIDĂ 5 GENERALI RUȘI ÎN DOAR 3 SĂPTĂMÂNI, DAR ȘI OPINIA EXPERȚILOR CU PRIVIRE LA O LECȚIE PE CARE ROMÂNIA TREBUIE SĂ O ÎNVEȚE DIN ACEASTĂ SITUAȚIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel