Monahii de la Sihăstria Putnei sunt renumiţi pentru leacurile naturale create pentru o mulțime de afecțiuni. Părintele Grigorie, cel care „are darul de a combina ierburi de leac pentru neputinţe trupeşti”, a dezvăluit pentru credincioşi unele dintre reţetele folosite pentru prepararea leacurilor mănăstireşti, scrie romaniatv.net.
Siropul de cătină, perfect pentru răceală
Cătina are o listă lungă de beneficii, printre care: combate simptomele de răceală și gripă, tratează infecțiile respiratorii cauzate de viruși, întăreşte imunitatea, creşte rezistenţa organismului, ameliorează inflamaţiile şi durerile, grăbeşte vindecarea şi creşte nivelul de energie. Dacă îți dorești să scapi de răceală fără prea multe medicamente poți încerca acest leac mănăstiresc.
Astfel, pentru a-l prepara, mai întâi trebuie să cureți cătina de codițe. Apoi, o speli bine și o dai prin robotul de bucătărie.
Amestecul se strecoară printr-o pânză de tifon, iar siropul rezultat se pune într-un vas de plastic. Cojile, semințele și tot conținutul rămas se clătesc cu apă fiartă și răcită (minimum 2 litri) și se strecoară din nou; siropul „al doilea” rezultat se amestecă cu cel dintâi.
Ulterior măsoară siropul și la 1 litru de sirop se adaugă 2 aspirine și se lasă 24 de ore la macerat la rece. La această compoziție se mai poate adăuga un pliculeț de sare de lămâie. După 24 de ore, la 1 litru de sirop se adaugă 1 kg de zahăr sau ½ kg miere de albine. Se amestecă bine până la omogenizare. Atenție, siropul se păstrează la rece și se poate consuma până la doi ani.
Recomandare: la prepararea acestui suc, este recomandat să foloseşti vase de plastic și linguri de lemn, pentru a evita oxidarea.
Siropul de muguri de brad, perfect pentru întărirea imunității
Siropul de muguri de brad este ideal pentru întărirea imunităţii, mai cu seamă în sezonul rece. Pentru prepararea lui ai nevoie de muguri de brad, cimbrișor și zahăr.
Mai întâi pune mugurii de brad cu cimbrișorul de câmp (cam 10%) la fiert. Apa trebuie să depășească cu 10 cm conținutul. Se fierbe totul până când mugurii devin foarte moi și acele se desprind foarte ușor (maxim o oră).
Apoi, se strecoară, iar siropul obținut se pune iarăși la fiert cu zahăr (1 kg de zahăr la 1 l de sirop). Se fierbe până se închide la culoare (aproximativ ½ oră). Siropul se lasă la răcit și se pune în sticle. Trebuie să îl păstrați la rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Unde au dispărut tinerii magistrați care protestau și promiteau schimbarea sistemului
- Școala românească nu mai pune accentul pe valorile etice. Profesor universitar: Doar prin educație morală construim o țară educată
- Cum fac criminaliștii percheziția informatică. „Nu întotdeauna este prezent și suspectul”