Data actualizării:
Data publicării:

Le Yucheng, înalt oficial din China: Sancțiunile impuse Rusiei, ”din ce în ce mai scandaloase”

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Un înalt oficial din China a vorbit despre sancțiunile impuse Rusiei.

Ministrul adjunct de Externe, Le Yucheng, a ținut un discurs în cadrul căruia a spus că „sancțiunile impuse Rusiei sunt din ce în ce mai scandaloase”, potrivit Sky News.

Acesta a adăugat că oamenii din Rusia sunt privați de bunuri din exterior „fără nicio justificare”.

„Istoria a arătat că sancțiunile nu pot rezolva problemele... Sancțiunile vor afecta doar oamenii, economia și sistemul financiar. Și vor înrăutăți economia globală”, a spus acesta, conform sursei citate.

Le Yucheng a mai spus că înțelege teama Rusiei față de NATO, spunând că alianța nu ar trebui să se extindă spre est împingând Rusia „într-un colț”.

Citește și / Lavrov: Relația dintre Rusia și China va fi mai puternică

Relația dintre Rusia și China se va consolida, ca urmare a situației politice actuale, potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.

„Într-un moment în care Occidentul subminează în mod flagrant toate bazele pe care se bazează sistemul internațional, desigur că noi, ca două mari puteri, trebuie să ne gândim cum să continuăm în această lume”, a declarat Lavrov, citat de agenția rusă de presă Interfax.

Într-o convorbire telefonică de vineri, președintele american Joe Biden l-a avertizat pe liderul chinez Xi Jinping cu privire la „implicațiile și consecințele” pentru China dacă Beijingul oferă sprijin Rusiei pentru război, a precizat Casa Albă, potrivit BBC.

Presa de stat chineză a relatat că Xi a descris războiul ca nefiind „în interesul nimănui”, dar nu i-a adus nicio critică președintelui Vladimir Putin.

Citește și / Invitație pentru Joe Biden în Ucraina

Petro Poroshenko, fostul președinte ucrainean, îl invită pe președintele american Joe Biden în Ucraina.

„De ce nu, bunul meu prieten și un bun prieten al Ucrainei, Joe Biden, care este liderul lumii, de ce să nu vină săptămâna viitoare (în Ucraina-n.r.) ca un simbol al solidarității”, a declarat Poroshenko pentru CNN.

Amintim că președintele american va călători la Bruxelles pantru a participa la summit-ul NATO de pe data de 24 martie.

Joe Biden va merge și la întâlnirea Consiliului Europei, a anunțat Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel