Lazăr, revocat de Toader. Norica Nicolai: Este fără precedent în Uniunea Europeană
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Norica Nicolai
Norica Nicolai
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a solicitat revocarea procurorului general, Augustin Lazăr, în urma prezentării rezultatelor raportului de evaluare. Europarlamentarul Norica Nicolai a comentat decizia ministrului.

Raportul domnului Toader încheie de fapt o etapă în care justiția s-a comportat ca o structură politică decât ca o autoritate în stat. Toate motivele invocate fac parte din activitatea managerială, care a fost foarte corect analizată. Mi se pare foarte grav faptul că procurorul general a încheiat aceste protocoale cu o structură din stat, SRI. Nu numai că nu a informat, dar a creat premisa încălcării competențelor legale ale Parchetului și a introdus în investigarea procesului penal un factor care nu are niciun suport în lege, SRI. SRI nu au competență legală. Este fără precedent în Uniunea Europeană că printr-un act administrativ se creează competențe legale pentru organe care nu au această competență.

Faptul că a lucrat ani de zile și a tolerat lucrul acesta, a dat naștere unei justiții selective, care nu are de a face cu valorile europene. România, în condițiile funcționării kustiției în baza protocoalelor nu a fost un stat de drept și de tip european. Prin decizia luată de ministrul Toader pune capăt acestei realități.'', a declarat Norica Nicolai în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel