Lazăr Gigel, apel crucial către Iohannis, Ciolacu, Ciucă și Predoiu privind fenomenul drogurilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Facebook Lazăr Gigel
Foto Facebook Lazăr Gigel
Lazăr Gigel, expert în prevenirea antidrog, a transmis un punct de vedere cu privire la modul în care autoritățile ar trebui să se lupte contra fenomenului drogurilor, care pare scăpat de sub control.

'Punct de vedere public exprimat!

Strategiile antidrog nu se fac sub impulsul unor evenimente tragice, politicile nationale in materie se impun cerebral si analitic pentru a produce efecte benefice societatii. Antidrog inseamna nu doar dealari si puscarie (apanajul BCCO si DIICOT), se impune o abordare multidisciplinara, sistem integrat si o resursa umana si financiara adecvata.

NU poti cere sistemului din Agenția Națională Antidrog sa aiba performanta cu 2 oameni in CPECA ( structurile teritoriale) la nivelul unui judet. CPECA trebuie sa insemne prevenire, consiliere, tratament, reinsertie a dependentilor.

Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Romania trebuie sa inteleaga ca necesarul este de minim 10 specialisti ( manager de programe, psihologi, medici) intr-un judet, este nevoie de o AGENTIE si nu o directie in cadrul MAI.

Asta spunem de peste 16 ani in mod repetat sunt bibliorafturi cu corespondenta de la noi atat la nivelul Administrația Prezidențială a României, Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Romania, Senatul României, Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor.

Daca este nevoie le putem face publice. Sunt din 2015 peste 114 adrese. Este momentul in care presedintele Republicii Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, presedintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, ministrul Cătălin Predoiu sa inteleaga responsabilitatea de care trebuie sa dea dovada, nivelul unde s-a ajuns prin ignorarea fenomenului...!

Poate acum se va intelege de ce Federatia Neguvernamentala Antidrog si CIADO România sustin ca Agentia sa functioneze in subordinea premierului... sa terminam cu frica ca dam un semnal ca suntem o tara de consum, pentru ca da, din pacate suntem.', a spus Lazăr Gigel.

Citește și - Marele regret al lui Lazăr Gigel: "Toți au primit adrese pe care le-au ignorat. Nimeni nu vorbește de dealeri"

La aniversarea a 55 de ani, Lazăr Gigel, expert în prevenirea antidrog, a vorbit pentru DCNews despre cel mai mare regret pe care îl are.

Lazăr Gigel, unui dintre cei mai cunoscuți experți în prevenirea antidrog, împlinește duminică 55 de ani. În contextul scandalului privind consumul de droguri despre care se vorbește în ultima perioadă, Lazăr Gigel a vorbit despre cel mai mare regret pe care îl are după 20 de ani de activitate în zona prevenirii. Acesta a vorbit despre cât de nepregătită este clasa politică, dar și despre numeroasele adrese trimise de-a lungul timpului autorităților, care au fost ignorate. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel