Data actualizării:
Data publicării:

Lavrov spune că Moscova „nu va ierta“ SUA pentru refuzul de a elibera vize jurnaliștilor ruși

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Serghei Lavrov a criticat poziția Statelor Unite ale Americii de a nu elibera vize jurnaliștilor ruși care urmau să acopere vizita în SUA a ministrului Afacerilor Externe.

Rusia a declarat duminică că Statele Unite au refuzat vizele jurnaliştilor care doreau să acopere călătoria ministrului de externe Serghei Lavrov la New York, iar Lavrov a sugerat că Moscova va lua măsuri ferme de represalii, conform AP.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Departamentului de Stat al SUA cu privire la revendicarea vizelor refuzate. Jurnaliștii și-au propus să acopere apariția lui Lavrov la Organizația Națiunilor Unite pentru a marca președinția Rusiei a Consiliului de Securitate.

„O țară care se numește cea mai puternică, cea mai deșteaptă, liberă și corectă țară a făcut o prostie și a făcut ceva stupid, arătând ce merită cu adevărat asigurările sale cu privire la protejarea libertății de exprimare și a accesului la informație”, a spus Lavrov înainte de a părăsi Moscova, duminică.

„Fiți siguri că nu vom uita și nu vom ierta”, a spus el.

„Subliniez că vom găsi modalități de a răspunde la acest lucru, astfel încât americanii să-și amintească multă vreme să nu mai repete”, a spus viceministrul de externe Serghei Ryabkov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel