Lavrov: Rusia atacă infrastructura care asigură potenţial de luptă al Forţelor Armate ale Ucrainei
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 01 dec 2022, 16:52
WhatsApp
Lavrov: Rusia atacă infrastructura care asigură potenţial de luptă al Forţelor Armate ale Ucrainei / Foto: Kremlin
Lavrov: Rusia atacă infrastructura care asigură potenţial de luptă al Forţelor Armate ale Ucrainei / Foto: Kremlin
Serghei Lavrov susține că Rusia atacă infrastructura care asigură potenţial de luptă al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Rusia aplică lovituri doar asupra acelor obiective ale infrastructurii ucrainene care asigură potenţial militar Forţelor Armate ale Ucrainei, a declarat, joi, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în timpul unei conferinţe de presă pe probleme de securitate europeană, transmite Rador.

"Infrastructura care este acum atacată este infrastructura care asigură potenţial de luptă al Forţelor Armate ale Ucrainei, batalioanelor naţionaliste", a declarat ministrul rus de Externe.

După cum a subliniat Lavrov, în urma loviturilor de înaltă precizie sunt scoase din funcţiune obiective energetice, de care depinde activitatea Forţelor Armate ale Ucrainei şi livrarea unei cantităţi uriaşe de arme, cu care Occidentul dotează Ucraina ca să-i omoare pe ruşi".

"Ministerul rus al Apărării şi experţii militari, de altfel nu doar ruşi, ci şi americani, de asemenea experţi militari din alte ţări NATO, atrag atenţia asupra faptului că operaţiunea noastră militară a fost efectuată încă de la început astfel încât să fie minimizate orice consecinţe negative pentru populaţia şi infrastructura civilă", a mai spus Serghei Lavrov.

Lavrov avertizează cu privire la "riscul enorm" al unei confruntări armate între puteri nucleare

În cazul unui război cu mijloace convenţionale între puteri nucleare "riscul de a degenera într-un război nuclear este enorm", a declarat într-o conferinţă de presă ministrul de externe rus Serghei Lavrov. Din acest motiv, a susţinut Lavrov, Rusia nu doar că este de acord că un război nuclear este inadmisibil, ci şi face apel la împiedicarea oricărui conflict armat între ţări care deţin astfel de arme.

Lavrov a amintit că preşedinţii Rusiei, Vladimir Putin, şi SUA, Joe Biden, au semnat în iunie 2021 o declaraţie conform căreia nu pot exista câştigători într-un război nuclear, document la care au subscris mai târziu încă cinci puteri nucleare.

"După cum am spus deja, noi suntem dispuşi să mergem chiar mai departe şi să spunem nu doar că nu poate fi declanşat un război nuclear, ci şi că este inadmisibil orice război între puteri nucleare", a subliniat Lavrov.

El a declarat că Moscova observă cu îngrijorare retorica Occidentului, care acuză Rusia că pregăteşte provocări în care să folosească arme de distrugere în masă.

"Însă însuşi Occidentul, SUA, Regatul Unit sau Franţa fac totul pentru a-şi spori participarea practic directă în războiul pe care îl poartă împotriva Rusiei prin intermediul ucrainenilor. Este o tendinţă periculoasă", a spus Lavrov.

Şeful diplomaţiei ruse a insistat că a discuta cu SUA despre stabilitate strategică fără a lua în calcul situaţia din Ucraina nu este posibil. El a susţinut că guvernul de la Kiev şi-a propus ca obiectiv "să învingă, ba chiar distrugă Rusia pe câmpul de luptă".

"Cum este posibil ca obiectivul de a înfrânge Rusia să nu aibă importanţă pentru stabilitatea strategică?", s-a întrebat Lavrov, care a susţinut că Rusia este unul dintre actorii cheie în acest domeniu.

Lavrov a apreciat că nu se poate separa conflictul din Ucraina de dezbaterea privind stabilitatea strategică. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?