Lavrov amenință Moldova și spune că acțiunile împotriva militarilor ruși din Transnistria vor fi considerate un atac asupra Rusiei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lavrov amenință Moldova și spune că acțiunile împotriva militarilor ruși din Transnistria vor fi considerate un atac asupra Rusiei / Foto: Kremlin.ru
Lavrov amenință Moldova și spune că acțiunile împotriva militarilor ruși din Transnistria vor fi considerate un atac asupra Rusiei / Foto: Kremlin.ru
Serghei Lavrov a spus că acțiunile împotriva forțelor de menținere a păcii din Transnistria vor fi considerate un atac asupra Federației Ruse.

Orice acțiune care amenință securitatea armatei ruse în Transnistria va fi considerată un atac asupra Federației Ruse, a amenințat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, scrie Interfax.

"În ceea ce privește interesele noastre, trupele noastre de menținere a păcii sunt staționate acolo, grupul nostru militar este staționat acolo, care păzește cel mai mare depozit de muniții din Europa, din Kolbasna", a spus Lavrov joi, în timpul unui discurs la MGIMO.

"Și toată lumea ar trebui să înțeleagă că orice acțiune care va pune în pericol securitatea militarilor noștri va fi considerată, în conformitate cu dreptul internațional, ca un atac asupra Federației Ruse, așa cum a fost cazul în Osetia de Sud, când trupele noastre de menținere a păcii au fost atacate de Saakashvili" a mai spus ministrul rus.

Kremlinul are în gând să atace Republica Moldova. Lavrov le-a dat de înțeles moldovenilor că țara lor este următoarea pe listă

În cadrul unu clip publicat de Nexta, pe Twitter, Serghei Lavrov declară că „va face tot posibilul pentru a proteja populația de limbă rusă din Moldova și Transnistria”.

Sub același argument, Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei, în urmă cu 6 luni.

„Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel”, a declarat ministrul rus de Externe.

„Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Și cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Lavrov. Vezi mai mult AICI.

Lavrov: Rusia face totul pentru a se asigura că centrala nucleară Zaporojie poate funcţiona în siguranţă

Facem totul pentru a ne asigura că această centrală este sigură, că funcţionează în siguranţă. Şi că misiunea de acolo îşi îndeplineşte toate planurile, a afirmat Lavrov la un eveniment desfăşurat la Moscova, potrivit Agerpres. Totodată, Ministerul Apărării rus a transmis joi că situaţia de la centrală este dificilă, dar rămâne sub control deplin, după ce au apărut informaţii cu privire la desfăşurarea unor lupte în Enerhodar, oraş aflat în apropierea centralei.

Într-o declaraţie pe aplicaţia Telegram, Ministerul Apărării rus a susţinut că este în continuare pregătit să garanteze siguranţa delegaţiei AIEA la centrală, în pofida a ceea ce instituţia rusă a calificat drept eforturile Kievului de a perturba vizita.

Anterior, Ucraina a acuzat Rusia că a bombardat centrala în încercarea de a zădărnici vizita inspectorilor AIEA. Totodată, un oficial instalat de ruşi în oraşul Enerhodar, Aleksandr Volga, a declarat pentru agenţia de presă rusă de stat TASS că urbea nu avea joi curent electric, dar că nu există niciun motiv ca vizita planificată a inspectorilor AIEA să nu aibă loc. Centrala nucleară Zaporojie a fost capturată de forţele invadatoare ruse în martie. Centrala se află în apropierea liniilor frontului şi a fost ţinta a numeroase atacuri în ultimele săptămâni, sporind temerile cu privire la un dezastru nuclear, notează Reuters, care adaugă că ambele tabere - Rusia şi Ucraina - s-au acuzat reciproc de bombardarea centralei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel