Laszlo Kover: Nu regret declarațiile privind Guvernul român
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Laszlo Kover
Laszlo Kover

Președintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover a ajuns în România, ciuda recomandărilor autorităţilor române de a încerca să vină abia după alegerile locale. El a precizat că va merge în zonele din Ţinutul Secuiesc unde Partidul Civic Maghiar are reprezentanţe în calitate de preşedinte de onoare al PCM. Kover nu a dorit să îşi retragă declaraţiile la adresa Guvernului român, dar a precizat că cenuşa lui Nyiro Jozsef este la Budapesta.

După refuzul MAE de a aproba reînhuimarea poetului, Lazslo Kover a catalogat drept neprietenos, necivilizat şi barbar refuzul noului Guvern român. Întrebat despre acest incident, politicianul a refuzat să comenteze propriile declarații dar a precizat că nu regretă ceea cea spus la momentul respectiv, deoarece el nu s-a referit la Guvernul român ca instituție, ci la atitudinea acestuia în cazul respectiv.

"Nu sunt aici pentru a discuta despre reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef. Sunt convins că după alegeri apele se vor linişti şi vom ajunge iar la relaţiile pe care le-am avut cu fostul guvern din România", a spus Laszlo  Kover. În ceea ce privește urna cu cenușa poetului, subiect de asemenea controversat, aceasta se află la Budapesta, a mai spus președintele Parlamentului maghiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel