Urmărește emisiunea live
Lasconi, contre cu viceprimarul care a demisionat: De ce faceți aluzii la cultura mea? / Nu fiți mitocan! / Doamna primar, ar fi cazul să vă potoliți / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Super TV
Sursă foto: Super TV
În ședința consiliului local al Municipiului Câmpulung de miercuri, 31 august, Elena Lasconi a avut mai multe contre cu Nicolae Zaharia, viceprimarul care a demisionat din funcție.

Miercuri, 31 august 2022, Nicolae Zaharia, viceprimarul Municipiului Câmpulung, a demisionat din funcție. Lunile trecute, Elena Lasconi, primarul din Câmpulung, l-a lăsat pe acesta fără atribuții (citește AICI).

În ședința consiliului local care a avut loc astăzi, între cei doi au avut loc mai multe contre, după ce primarul Elena Lasconi a făcut mai multe aluzii la cultura generală a viceprimarului Zaharia, care, de altfel, este profesor de istorie și director al Liceului Teoretic Dan Barbilian. După ce acesta i-a recomandat Elenei Lasconi să mai „meargă la bibliotecă“, primarul municipiului Câmpulung l-a acuzat pe Nicolae Zaharia că este „mitocan“ și i-a vorbit la pertu.

Redăm mai jos dialogul dintre cei doi:

„Eu am scris în calitate de primar. Dreptul constituțional la apărare este mai presus decât orice altă lege, iar prefectul, pentru cultura dumneavoastră generală, prin apărătorul lor, a invocat o ordonanță care face referire la procesul de achiziție și nu de reprezentare“, a spus primarul Elena Lasconi.

„Eu am înțeles aluzia la cultura mea generală, am înțeles și dispoziția pe care ați dat-o privind biblioteca. Să știți că eu am fost pe la biblioteci și e bine să mergeți și dumneavoastră, nu este niciun fel de problemă“, a spus Nicolae Zaharia.

„Stai puțin, te rog frumos! Nu fii mitocan!“, a replicat Elena Lasconi.

„Păi nu, nu fii mitocan tu, dacă tot am început să ne tutuim“, a completat Nicolae Zaharia.

„Cum adică mă trimiteți dumneavoastră la bibliotecă? La ultimele evenimente organizate de bibliotecă nici măcar nu ați fost prezent“, a spus Elena Lasconi.

„Datorită sau din cauza plăcerii de a vă vedea pe dumneavoastră, având în vedere discursurile pe care le aveți, care nu au, de multe ori, nicio legătură cu evenimentele respective“, a replicat Nicolae Zaharia. 

„Deja sunteți pe altă linie“, a spus Lasconi.

„Vorbim aiurea, doamna primar, ar fi cazul să vă potoliți“, a adăugat consilierul Dorin Mirea.

„Cine vorbim, concret? Nu poți să faci așa ceva, nu poți să spui în fața primarului să se ducă la bibliotecă. Ce vrei să spui, că nu am citit cărți sau care e problema?“, a întrebat, retoric, Elena Lasconi.

„Doamna primar, de ce faceți aluzie la cultura mea generală, pentru că eu nu am făcut aluzie la competențele dumneavoastră pe acest segment?“a adăugat Nicolae Zaharia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel