Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Lăsaţi rândunicile să vi se cuibărească-n streaşina casei şi veţi ocoli standurile cu spray-uri de ţânţari!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Rândunicile ne pot scăpa de cele mai enervante insecte pe timpul verii: ţânţarii.

Se întorc rândunicile. "Cântăresc doar 20 de grame, dar au parcurs peste 5000 km în zbor. Au traversat deșertul Sahara. Au zburat peste Marea Mediterană fără să se poată odihni" ne reamintesc cei din grupul Curiozităţi din lume. Au luptat împotriva furtunilor. Au migrat prin ploaie, vânt, curenţi puternici. Nu e extraordinar?

Și toate astea doar ca să vină și să se reproducă într-un colț al casei noastre.

Le dăm, însă, şansa să facă asta?

Le primim pe lângă noi sau le distrugem căsuţele pentru că... ne strică arhitectura şi zice lumea că "avem case neîngrijite"? Înainte să răspunzi, gândeşte-te la următoarele lucruri, dovedite de altfel de oamenii de ştiinţă:

O singură rândunică poate consuma până la 850 de muște și țânțari pe zi. Dacă am fi destul de norocoși să găzduim un cuib din această specie, doar o pereche ar putea elimina în jur de 1.700 de muște și țânțari pe zi, potrivit Parohia Walter Maracineanu/Episcopia ortodoxă română Giurgiu. Aşadar, nu există insecticid mai eficient și mai ecologic, nu crezi?

Puneţi câteva firmituri de pâine pe pervaz, nu le goniţi când le vedeţi la geam şi veţi scăpa definitiv, pe timpul verii, de muşte, greieri şi ţânţari. Le veţi mulţumi, vă vor mulţumi că le-aţi găzduit şi poate, cu puţin noroc, vor reveni şi la anul, ca să vă bucure cu triluri melodioase şi să vă facă serile de vară mai liniştite şi cu mai puţine... ciupituri şi înţepături pe piele.

Să le primim cu bucurie, pentru că ne-au ales pe noi!

Iată cum îşi construieşte cuibul o rândunică:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel