Laptele poate fi păstrat mai mult timp, dacă știi trucul cu sare
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Laptele poate fi păstrat mai mult timp, dacă știi trucul cu sare. Sursa - pixabay.com
Laptele poate fi păstrat mai mult timp, dacă știi trucul cu sare. Sursa - pixabay.com
Ești un mare consumator de lapte și nu știi cum să-l păstrezi mult timp? 

Îți împărtășim un truc care îți va permite să păstrezi laptele proaspăt mult timp după deschidere. Într-adevăr, laptele este un aliment foarte fragil și perisabil. Pentru a evita orice risipă de alimente, poți urma acest truc pentru a păstra laptele proaspăt mai mult timp.

Produsele lactate sunt alimente care nu se păstrează foarte mult timp și există riscul să se altereze mai repede. Cum să depozitezi corect laptele ca să nu se altereze?

Unele gospodine pun sticle de apă în congelator: trucul care le salvează de o problemă mare

Iată un sfat care îți va permite să păstrezi laptele mai mult timp după ce ai deschis cutia. Pentru a păstra laptele în mod corespunzător, este indicat să-l lași la temperatura camerei, dacă nu ai deschis cutia și, mai ales, dacă este lapte sterilizat UHT. După deschiderea cutiei, cel mai bine este să ții laptele în frigider altfel se va acri și nu va mai putea fi consumat.

Laptele trebuie păstrat între 0°C și 4°C în partea cea mai rece a frigiderului. De asemenea, ar trebui să eviți să-l pui pe ușa frigiderului și să-l ții departe de alte alimente mirositoare.

Tartă sățioasă pentru zilele de iarnă: ai nevoie de o jumătate de varză și o conservă de fasole

Pentru a păstra laptele cât mai mult timp, există un truc care îți va permite să-i prelungești valabilitatea. Așa vei evita să irosești produse lactate. Pentru a păstra bine laptele după deschiderea cutiei, poți adăuga un praf de sare.

Sarea va dubla timpul de păstrare a laptelui. Reamintim că sarea este un antimicrobian care poate întrerupe creșterea bacteriilor. În plus, sarea ajută la conservarea alimentelor perisabile precum carnea sau peștele, datorită capacității sale de a absorbi umiditatea și de a o reține.

 

Cum se depozitează corect laptele?

Dacă  cutia cu lapte sterilizat UHT  este încă închisă, o poți păstra, timp de trei luni, la temperatura camerei într-un loc uscat. Dacă laptele  este pasteurizat, acesta trebuie păstrat la frigider, iar data de expirare a acestuia este în general între 15 și 20 de zile.  

Pentru a păstra laptele proaspăt cât mai mult timp posibil, lăsă-l în cutia originală și așează-l  departe de alte alimente mirositoare. 

Pentru a păstra laptele cât mai mult timp, îl poți congela, dar acest lucru poate afecta gustul și calitatea laptelui.

Acum iată cunoști trucurile pentru a păstra laptele cât mai mult posibil și pentru a evita risipa de alimente. Vei putea consuma laptele o perioadă mai lungă de timp fără a depăși termenul de valabilitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel