LafargeHolcim a înrâutățit estimări privind profitul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, şi-a înrăutăţit estimarea pe termen mediu privind profitul şi a anunţat că va răscumpăra acţiuni în valoare de un miliard de franci elveţieni (991 milioane de dolari) în următorii doi ani, transmite Reuters.

Grupul franco-elveţian se aşteaptă ca profitul operaţional înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare va ajunge la şapte miliarde de franci elveţieni până în 2018, faţă de estimarea anterioară, de "cel puţin" opt miliarde de franci elveţieni.

Revizuirea vine ca urmare a reducerii mărimii companiei, care se retrage din unele state, precum şi din cauza fluctuaţiilor de curs valutar, se arată într-un comunicat al LafargeHolcim.

Compania va accelera măsurile de reducere a costurilor cu 200 de milioane de franci elveţieni şi îşi va menţine angajamentul de a limita cheltuielile de capital la mai puţin de două miliarde de franci elveţieni pe an.

Luna acesta, LafargeHolcim a raportat o creştere cu 10,5% a profitului operaţional ajustat în trimestrul trei din acest an, la 1,68 miliarde de franci elveţieni (1,73 miliarde de dolari), depăşind uşor estimările analiştilor, care se aşteptau la 1,67 miliarde de franci elveţieni.

În trimestrul trei din acest an, vânzările nete au scăzut cu 10,1%, la 7,03 miliarde de franci elveţieni, faţă de 7,82 miliarde de franci elveţieni în perioada similară din 2015.

În iulie 2015, Lafarge şi Holcim au anunţat că au finalizat procesul de fuziune, la 15 luni de la anunţarea intenţiei de a fuziona în luna aprilie 2014.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi. Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel