Lacurile deșertului Dubai și atracția neobișnuită a „dragostei”
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Instagram - @faz3
Instagram - @faz3
În deșertul de la periferia Dubaiului există o serie de lacuri făcute de mâna omului, iar cel mai uimitor este cel numit „lacul dragostei”. 

Oaza Al Qudra de la periferia Dubaiului este o atracție pentru turiștii și iubitorii lumii arabe. Lacurile din această oază sunt o adevărată priveliște, mai ales la apusul soarelui. Vizitatorii vin pentru această priveliște și pentru neobișnuitele lacuri dintre dunnele de nisip. 

Al Qudra este o oază deșertică făcută de oameni și este locul unde există o mulțime de lacuri cu forme neobișnuite, înconjurate de dune înalte din nisip roșiatic și o faună specifică oazelor. 

A apărut peste noapte

Popularitatea acestui loc a crescut în 2018, când un nou lac neobișnuit a apărut peste noapte. Laguna are forma a două inimi întrepătrunse, fiind înconjurată de vegetație luxuriantă, care are forma cuvântului „love” (trad. engleză - dragoste). Vizitatorii nu au ratat șansa de a vizita noua atracție, mai ales pentru priveliștile potrivite pozelor pentru Instagram, dar și pentru liniștea din zona izolată. 

Se speculează că lacul ar fi fost construit la ordinul familiei regale a Emiratelor Arabe Unite. În zona lacului este deseori văzută mașina Mercedes cu numărul de înmatriculare 1, care este de regulă condusă de șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-președintele Emiratelor și conducătorul Dubaiului, informează CNN Travel

Șeicul, un aficionado al „lacului dragostei”

Fiul șeicului a fost cel care a inaugurat lacul dragostei, după cum este numit de localnici, în 2018. Și șeicul vine deseori în zona oazei, pentru câteva momente de relaxare. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Fazza (@faz3)

Secretul din jurul lacului a fost parte a planului de construcție a acestuia. Construcția a început pe 11 martie 2018, transmite biroul de inginerie a șeicului Mohammed. 

Dubai, viziunea Emiratelor

Toate obiectivele turistice ale oraşului sunt împărţite în "Vechiul Dubai" şi "Modernul Dubai", iar diferenţa între ce este vechi şi ce este nou în oraş este uriaşă.

Insula Palm Jumeira, având forma unui palmier, este una artificială. Poți ajunge pe insulă cu un tramvai mai aparte, Monorail, care circulă pe o singură linie, la înălțime, complet automatizat. Hotelul Burj al Arab este cunoscut drept singurul de șapte stele din lume, deși clasificarea oficială este de cinci stele deluxe. Este așezat pe o insulă artificială, legat de țărm printr-un pod privat, arcuit și dispune și de o plajă privată cu vedere liberă la hotel.Portul Dubai vă va întâmpina cu o priveliște absolut impresionantă, dominată de clădirile din jurul său ce adăpostesc hoteluri, cafenele, restaurante și diverse magazine de lux. 

Vezi și: Imagini senzaționale din Dubai. Idee pentru o vacanță de lux (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel