Lacul de Acumulare Pucioasa, plin de gunoaie. Ce măsuri s-au luat
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 05 aug 2021, 11:52
WhatsApp
Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro
Zona de nord a județului Dâmbovița a fost grav afectată după precipitațiile abundente căzute la jumătatea lunii iulie. Probleme foarte mari au apărut și la lacul de acumulare din orașul Pucioasa.

Echipele de specialiști au constatat existența mai multor depozite necontrolate de material lemnos, peturi și resturi menajere în următoarele zone: pe luciul de apă al Lacului de acumulare Pucioasa, deșeuri antrenate de viiturile ce au tranzitat localitățile situate în amonte de acumulare, din cauza neefectuării salubrizării și igienizării cursurilor de apă de pe raza unităților administrativ-teritoriale respective, aceste deșeuri fiind depozitate necontrolat pe malurile cursurilor de apă, scrie dbonline.ro.

"În urma semnalelor trase de Subprefectul județului Dâmbovița, jr. Dragotă-Zamfir Ana-Maria, în cadrul Ședinței Colegiului Prefectural din data de 30.07.2021, cu privire la situația generată de acumularea deșeurilor de pe raza Lacului de Acumulare Pucioasa o comisie formată din specialiști din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Basarab I Dâmbovița , Instituției Prefectului – județul Dâmbovița și Consiliului Județean Dâmbovița, sub coordonarea d-nei Subprefect, jr. Dragotă-Zamfir Ana-Maria, s-a deplasat în localitățile dâmbovițene Pucioasa, Buciumeni, Moroeni.

În urma acestor demersuri, echipele care s-au deplasat la fața locului au constatat că drumul județean pietruit DJ 714, ce face legătura între zona Zănoaga și zona Padina-Peștera, pe malul drept al lacului de acumulare Bolboci, pe o lungime de circa 3 km, este afectat în mai multe puncte de eroziuni și prăbușiri ale terasamenti cu înălțimi de până la 50 m , fiind afectate și culeele podului peste pârâul Vârtaleș.

Depozite necontrolate de material lemnos, peturi și resturi menajere

De asemenea, echipele au constatat existența a câtorva depozite necontrolate de material lemnos, peturi și resturi menajere în următoarele zone: pe luciul de apă al Lacului de Acumulare Pucioasa, deșeuri antrenate de viiturile ce au tranzitat localitățile situate în amonte de acumulare, din cauza neefectuării salubrizării și igienizării cursurilor de apă de pe raza unităților administrativ-teritoriale respective, aceste deșeuri fiind depozitate necontrolat pe malurile cursurilor de apă.

La data efectuării verificărilor în teren, personalul de exploatare a Lacului de Acumulare Pucioasa realiza lucrări de igienizare a luciului de apă în zona echipamentelor hidromecanice; la confluența pârâului Țâța cu râul Ialomița, pe raza comunei Buciumeni; în zona podului de pe drumul național DN 71, amonte și aval, în localitatea Glod, comuna Moroeni.

În același timp, pe DN 71, în zona km 32+000, drumul prezintă tasări și denivelări ale părții carosabile de pe sensul de mers către Sinaia, circulația desfășurându-se pe un singur sens. Referitor la acest aspect, Instituția Prefectului – județul Dâmbovița a anunțat că va sesiza Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița cu privire la verificarea situației constatate.

În urma constatărilor efectuate, comisia propune monitorizarea în permanență a zonelor afectate de către instituțiile competente, montarea de panouri de avertizare în zona celor două poduri de către S.D.N. Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, efectuarea și urmărirea lucrărilor de curățare a Lacului de Acumulare Pucioasa și a zonelor cu deșeuri de către S.G.A. Dâmbovița și G.N.M. Dâmbovița , precum și întocmirea de către Instituția Prefectului-județul Dâmbovița, împreună cu Consiliul Județean Dâmbovița a unui Proiect de Hotărâre de Guvern privind solicitarea alocării unor sume de bani din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului cu privire la segmentul de drum menționat mai sus”, se arată într-un comunicat emis de Prefectura Dâmbovița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?