La Washington a plâns. Va plânge Băsescu şi la Strasbourg?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele Băsescu se află, joi, la Strasbourg, unde va susţine o alocuţiune în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la invitaţia preşedintelui APCE, Mevlut Cavusoglu. Pe agenda vizitei mai este prevăzută o  întâlnire cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjrrn Jagland, precum şi participarea la un dejun de lucru oferit de preşedintele APCE.

Şeful statului va participa, în marja vizitei la Strasbourg, şi la ceremonia prilejuită de Ziua Internaţională a comemorării memoriei victimelor Holocaustului. Aflat în SUA, la Muzeul Holocaustului, în martie 2005, preşedintele Băsescu a vărsat câteva lacrimi, în stilul ”Dragă Stolo”. El s-a declarat impresionat de cele văzute şi a spus presei că îi e greu să vorbească după ce a văzut vagoane româneşti transportând evrei spre lagărele de concentrare.

Moldova, China, SUA - Pe unde a mai plâns Băsescu

După faimosul episod din 2004, când a izbucnit în lacrimi la retragerea din cursa prezidenţială a lui Theodor Stolojan, Traian Băsescu a mai avut o serie de astfel de momente înlăcrimate. Unul dintre acestea s-a consumat în vara anului 2008. Atunci, şeful statului a plâns la inaugurarea Casei României de la Beijing, când le-a spus sportivilor că poporul român e cel mai important suporter pe care îl au.

La începutul lunii noiembrie 2008, şeful statului şi-a arătat din nou latura emoţională, în timpul unui interviu acordat postului public de radio. Deşi puţini ascultători au sesizat momentul, cei care au fost de faţă la interviu au confirmat atunci, pentru Evenimentul Zilei, că preşedintele a fost impresionat până la lacrimi în momentul în care amintea de ordinul dat de generalul Ion Antonescu armatei în mai 1941.

În septembrie 2009, Traian Băsescu a fost surprins din nou cu lacrimi în ochi, în timpul ceremoniei de dezvelire a unui bust al Reginei Maria. Momentul a fost, însă, depăşit după scurt timp.

Traian Băsescu a mai plâns, de asemenea, la Muzeul Holocaustului din Washington, la confirmarea intrării României în Uniunea Europeană, când a participat la înmormântarea unui soldat român căzut la datorie, dar şi când i-a vizitat pe militarii români din Irak.Preşedintele Traian Băsescu a plâns, din nou, în ianuarie 2010, în timpul vizitei oficiale din Republica Moldova. El a fost emoţionat până la lacrimi la vederea mormântului poetului Grigore Vieru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel