La Kiev se trage cu muniție de război. Putin trimite un mediator
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Ministrul de Interne al Ucrainei a semnat un decret prin care permite forțelor de ordine să folosească muniție de război. Cu câteva ore înainte de această hotărâre, ministrul le dădea forțelor de securitate permisiunea să folosească arme de foc împotriva manisfestanților pentru auto-apărare. În acest timp, președintele Rusiei, Vladimir Putin, trimite la Kiev o delegație condusă de Ombudsmanul Vladimir Lukin.

În confruntările de joi dintre manifestanții antiguvernamentali și forțele de securitate au murit 67 de persoane, potrivit autorităților regionale din Ucraina, citate de AFP.  Şaizeci şi şapte de agenţi de poliţie au fost capturaţi de manifestanţi proeuropeni, la Kiev, anunţă Ministerul ucrainean de Interne, avertizând că ar putea decide o intervenţie în forţă pentru eliberarea "ostaticilor".

"Ministerul de Interne le cere extremiștilor să predea armele și să revină la proteste pașnice. Liderii Opoziției și activiștii care sunt capabili să evalueze situația la rece ar trebui să se disocieze de radicali și să se abțină de la a-i mai sprijini în viitor", spune miniterul într-un comunicat de presă, citat de Ria Novosti.

Citește și: Țările vecine Ucrainei se pregătesc de război civil la Kiev. Asul din mâneca Rusiei și trei scenarii de final

Ombudsmanul rus Vladimir Lukin se va deplasa la Kiev după ce Putin i-a sugerat această inițiativă lui Viktor Ianukovici în timpul unei consersații telefonice. Al doilea și ultimul mandat de ombudsman al lui Lukin a expirat miercuri.

"Vladimir Petrovich (Lukin) este cunoscut pentru simțul său diplomatic și se bucură de recunoaștere în rândul activiștilor pentru drepturile omului. De asemenea, el a fost liderului unui important partid de Opoziție", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel