La iarnă, bucureştenii vor plăti căldura în funcţie de venituri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
incalzire-calorifer
incalzire-calorifer

După ce şeful misiunii FMI în România a anunţat că în perioada următoare Guvernul nu va mai subvenţiona preţul la energie termică, primarul general al Capitalei vine cu o precizare. Acesta susţine că nu va majora pretul energiei termice pentru copiii şi bătrânii aflaţi în dificultate.

"Pentru 600 - 700 de mii de persoane cu venituri mici, care nu-şi pot acoperi cheltuielile la căldură, primăria va da ajutoare", a declarat Sorin Oprescu. Acesta a mai spus că pentru subvenţia la căldură a bucureştenilor guvernul a dat doar 24 de milioane de lei. "Am auzit din spatele uşilor închise că asta va fi întreaga sumă, mult mai mică decât s-a angajat guvernul", a declarat Sorin Oprescu. El a adăugat că nu este de acord să plătească penalităţi de 8.000 de miliarde lei vechi, reprezentând "datorii ancestrale".

În acest sens, primarul general a declarat că până la vară se va stabili numărul de persoane care urmează să beneficieze de ajutore la încălzire.

Citeşte şi:

Guvernul a convenit cu FMI eliminarea subvenţiei la încălzire. Facturile pot creşte cu până la 60 la sută. Cum va afecta această decizie inflaţia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel