Data publicării:

La ce să fii atent când alegi un spital. Dr. Geană: Atenție că există și reversul medaliei! / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @DC Studio
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @DC Studio
Dr. Adina Geană, director calitate la Spitalul Clinic SANADOR, a fost invitată la interviurile DC NEWS și DC Medical, unde a oferit câteva sfaturi de care pacienții să țină cont atunci când aleg un spital în care să se trateze. 

Dr. Adina Geană a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC Medical, despre aspectele pe care trebuie să le aibă în vedere un pacient atunci când alege o unitatea medicală. Printre acestea se numără acreditarea spitalului, standardele de calitate, continuitatea îngrijirii, condițiile oferite și disponibilitatea de personal și echipamente. 

„Trebuie să știe, în primul rând, că în tot acest sistem există traseul pacientului. Pe acest traseu sunt o mulțime de elemente care vin în sprijinul lui, îl orientează, îi dau niște informații de la acel bine-cunoscut bilet de trimitere de la medicul de familie, până la o serie întreagă de alte stații, pe traseu, la care te uiți.

Ce înseamnă asta? Să te uiți ce fel de pacienți, să te uiți cum este acreditat spitalul, cât de bine a răspuns la niște cerințe din niște standarde, să te uiți dacă îți asigură continuitate, să te uiți care sunt condițiile, să te uiți ce îți oferă acel spital vizavi de acel aspect pe care tu vrei să-l îmbunătățești în sănătatea ta.

Vă dau un exemplu. Uitați-vă la femeile care trebuie să nască. De unde știu ele cum să aleagă unde este cel mai bine? Se uită dacă este confort, dacă au program, apropo de ce înseamnă programele dedicate pentru mămici, dacă au medici, dacă au o serie întreagă de echipamente și aparatură. Atunci, îți alegi acolo unde te încrezi cel mai mult că este cel mai bine pentru tine, din ceea ce ai nevoie, pentru că există și reversul medaliei.", a spus dr. Adina Geană. 

 

3. -imagine fara descriere- (adina-geana2_74666000.jpg)

 

Ce trebuie să facă pacientul

Dr. Adina Geană a subliniat că există surse de informare disponibile, inclusiv site-uri web ale spitalelor, unde pacienții pot găsi informații despre serviciile oferite, medicii disponibili și condițiile de tratament.

„De foarte multe ori, ajung pacienți, mai mult în public decât în privat, care se interesează în anumite secții, spitale, fără să aibă nevoie de acel tip de îngrijire, în acea specialitate, și care apoi sunt transferați și plimbați.

Informații sunt. E adevărat că încă nu suntem noi cei care facem suficiente demersuri că să le dăm într-o formulă mai sistematizată, dar informații sunt, începând cu cele pe care trebuie să și le pună pe frontispiciu, până la site-uri. Să se uite pe site-uri, să citească ce are, ce îi oferă, ce medici sunt, în ce timp, în ce condiții. Atunci, știi unde să te duci mai degrabă decât în altă parte.",  a spus dr. Adina Geană la interviurile DC NEWS și DC Medical. 

 

Youtube video image

 

VEZI ȘI: EXCLUSIV  SANADOR are „Planul Alb”. Dr. Adina Geană: Spitalul este pregătit / video https://www.dcnews.ro/sanador-vrea-vestitul-plan-alb-dr-adina-geana-spitalele-trebuie-sa-fie-pregatite-video_959043.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel