La ce oră trebuie luată cina și de ce nu trebuie să mâncăm mult la prânz. Vlad Ciurea: Burtă mare, creier zero!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Vlad Ciurea
Sursa foto: Facebook Vlad Ciurea
Prof. Dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, a explicat de ce nu trebuie să mâncăm mult la prânz și la ce oră trebuie servită cina.

“Nu se mănâncă mult la prânz. Foarte, foarte puțin. Pe lângă mine sunt corporatiștii și mă uit și văd uneori trei feluri. Eu sunt uimit cât pot să mănânce. După care urmează acea perioadă de activitate, deci mintea trebuie să meargă. Așadar, nu mâncare multă. Se spune "burtă mare, creier zero". Datorită mâncării multe sângele s-a dus în burtă, nu în creier”, a explicat Vlad Ciurea, potrivit gandul.ro.

La ce oră servim cina

“Ne apropiem de perioada de seară, când este bine să avem o activitate socială, seara să putem discuta. Să nu mâncăm și să cădem imediat. Mai mult, recomand întotdeauna ca această masă de seară să fie până în ora 20:00 și să nu fie foarte copioasă”, a mai explicat el.

Și bine ar fi să nu consumăm pâine în cantități mari...

”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, spunea Vlad Ciurea, în emisiunea iThink, de la Antena 3 CNN.

Alimentele bune pentru creier

În timpul unei conferințe Fain & Simplu, medicul a vorbit și despre alimentele care aduc beneficii pentru creier:

”Vegetalele din grădina țăranului, a noastră, românească, toate fructele și toate semințele. Pentru creier, în plus, sunt dovezi cu privire la beneficiile usturoiului, pătrunjelului, busuiocului”. Prof. dr. Vlad Ciurea a povestit că a muncit în Danemarca, unde, în pauze, se mânca usturoi adus din Spania, pentru că nu avea miros. Astfel, îmbinau beneficiile usturoiului cu o variantă găsită astfel încât să poate fi consumată în pauzele de la activitatea profesională. ”Vasele de sânge se limpezesc sub usturoi și atunci mai mult sânge și oxigen intră în creier”, a explicat neurochirurgul. Citește mai multe>>

Vezi și: Cât de sănătoasă este slănina cu ceapă. Dr. Vlad Ciurea: Tututor ne place. Acesta este răspunsul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel