La ce folosesc, de fapt, periile de pe marginea scărilor rulante. Nu sunt pentru curățarea pantofilor!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Fotografie creată de Ketut Subiyanto, de la Pexels
Fotografie creată de Ketut Subiyanto, de la Pexels
Mulți oameni folosesc periile de pe marginea scărilor rulante pentru a-și curăța încălțămintea, dar de fapt rolul lor nu este acesta.

Scările rulante se găsesc, în zilele noastre, în majoritatea magazinelor, aeroporturilor și în stațiile de metrou. Probabil că ai observat deja că scările rulante au pe margini niște perii. Mulți oameni cred că acestea sunt pentru curățarea pantofilor și acționează în consecință, dar nici vorbă de așa ceva.

Periile scărilor rulante se mai numesc și „deflector de fustă” - fusta fiind decalajul dintre scări și părțile laterale. Acestea sunt proiectate pentru a minimiza riscul de a prinde obiecte între trepte și marginea scării rulante.

Servesc ca un semn de avertizare sau un tampon pentru că multe dintre accidentele de scară rulantă au fost rezultatul unui picior sau a unei mâini prinse între plina scării și treptele aflate în mișcare, notează shtiu.ro.

De asemenea, dacă există lucruri care se blochează în acel spațiu, pot ajunge între motoare, iar scara rulantă să nu mai funcționeze corect. 

Așadar, în principiu, periile pentru scări rulante există ca standard de siguranță, nu pentru curățarea pantofilor. 

VEZI ȘI: Credeați că știți să mergeți pe scările rulante? Cea mai mare companie din domeniu dezvăluie secretul

20 min.es a publicat, în anii trecuți, un raport care arată modul în care scările rulante ar trebui să fie cu adevărat utilizate. OTIS, cea mai mare firmă producătoare în domeniu, recomandă să vă așezați în centrul scărilor, cu mâinile pe ambele balustrade, precum în imaginea din articol. Aceasta este poziția care vă dă cea mai mare siguranță.

De asemenea, nu este recomandat să mergeți pe scările rulante, ci să rămâneți pe loc, în alertă. Este important să priviți doar înainte.

Alte recomandări de securitate emise de OTIS sunt: nu folosiți o scară rulantă oprită, nu vă balansați în timp ce stați pe ea, nu folosiți bastoane, nu vă așezați pe trepte, țineți copiii de mână, aveți grijă dacă purtați rochii lungi.

Potrivit 20 min.es, 10.000 persoane sunt rănite, în fiecare an, în Statele Unite ale Americii, pe scările rulante.

CITEȘTE ȘI: Cum a salvat un cățel viața unui turist accidentat în munți: Prietenia și dragostea dintre om și câine nu au granițe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel