La Câmpulung Muscel începe Simpozionul „Slove Muscelene”, Ediția a XV-a, 13-14 iulie 2023
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Academia Oamenilor de Știință din România, prin Institutul de Cercetări Avansate Interdisciplinare „Constantin Angelescu” (ICAI), organizează a 15-a ediție a simpozionului „Slove Muscelene” cu tema „Transformarea bibliotecilor în hub-uri de cultură digitală”, în perioada 13-14 iulie 2023, la Vila Golescu – Câmpulung Muscel.

„Partenerii evenimentului sunt: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, Muzeul Național al Literaturii Române, Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov, Fundația Universitară „Carol I” și Asociația DigiLib Muscel.

Ediția jubiliară de anul acesta marchează 15 ani de la inițierea unei manifestări științifice naționale, devenită în timp internațională, care se va desfășura în mod hibrid, prin prezența fizică la Câmpulung Muscel, Vila Golescu și cu participare online pentru alți invitați din țară și străinătate (Franța, Croația, Cipru, Suedia).

În acest an, organizatorii au instituit bursa Slove, în valoare de 1000 Euro care se va acorda unui tânăr bibliotecar pentru stagiu de pregătire profesională în străinătate.

Tematicile simpozionului Slove muscelele 2023 vizează finanțarea bibliotecilor pentru transformare digitală prin PNRR și proiecte de transformare a bibliotecilor în hub-uri de cultură digitală, cu prezentări susținute de către prof. univ.dr. ing Doina Banciu, Vicepreședinte -Academia Oamenilor de Știință din România; Dragoș Cristian Vlad, Președinte – Autoritatea pentru Digitalizarea României, Manuela Catrina, Director Adjunct – Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Acad. Florin Filip – Academia Română.

Ca și în edițiile precedente, la evenimentul “Slove muscelene” sunt invitați academicieni, profesori universitari, cercetători, istorici, informaticieni, directori ai marilor biblioteci, editori și companii care activează în domeniu, care vor evoca importanța transformării digitale în biblioteci și alte instituții de cultură. Impresiile participanților la diverse ediții se vor publica într-un volum care va fi lansat cu ocazia evenimentului.

În cadrul manifestării va avea loc și o prezentare de costume populare din zona Muscelului și vor fi susținute recitaluri de muzică clasică și recitaluri de nai.” arată un comunicat al organizatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel