Data publicării:

Kremlinul susține că atacurile ucrainene au fost concepute pentru a "destabiliza situația" în timpul alegerilor prezidențiale

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Atacurile ucrainene asupra regiunii de frontieră rusești Belgorod au fost realizate pentru a  "destabiliza situația" în timpul alegerilor prezidențiale, susțin oficiali ai Kremlinului.

Kremlinul a declarat că atacurile ucrainene asupra regiunii de frontieră rusești Belgorod au fost concepute pentru a destabiliza situația din țară în timpul alegerilor prezidențiale de trei zile, între vineri și duminică.

"Acesta este un fapt evident că [atacurile] au legătură cu încercările de a arunca o umbră asupra alegerilor sau de a destabiliza situația", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ucraina a folosit elicoptere pentru a debarca până la 30 de soldați în apropierea satului de frontieră Kozinka

Luptele și bombardamentele din Belgorod, o provincie de frontieră care a fost frecvent atacată de Ucraina, s-au intensificat în ultimele zile, ambele părți afirmând că forțele Kievului au trecut granița pentru a ataca ieri.

Într-o declarație, Ministerul rus al Apărării a afirmat că Ucraina a folosit elicoptere pentru a debarca până la 30 de soldați în apropierea satului de frontieră Kozinka.

Acesta a adăugat că aceștia au fost respinși de soldații ruși și de polițiștii de frontieră.

Oficialii de la Kiev au declarat mai devreme, vineri, că Belgorod și regiunea vecină Kursk au fost atacate de grupuri armate rusești anti-Kremlin cu sediul în Ucraina, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel