Data publicării:

Kremlinul nu vrea să comenteze acuzațiile aduse de SUA și Ucraina, conform cărora ar fi lansat rachete nord-coreene - Reuters

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Kremlinul a refuzat să comenteze marţi afirmaţiile SUA şi Ucrainei conform cărora Moscova a lansat rachete nord-coreene asupra unor ţinte ucrainene, dar a acuzat Kievul că foloseşte rachete produse de ţările occidentale pentru a lovi ţinte în Rusia, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, Casa Albă a declarat că Rusia a folosit rachete balistice cu rază scurtă de acţiune (SRBM) provenite din Coreea de Nord pentru a efectua mai multe lovituri împotriva Ucrainei, invocând noi informaţii desecretizate. Ulterior, un înalt oficial ucrainean a coroborat afirmaţia. Atât Moscova, cât şi Phenianul s-au apropiat de la începutul conflictului în Ucraina, deşi neagă că au făcut tranzacţii cu arme.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin în regiunea Orientului Îndepărtat al Rusiei în septembrie anul trecut şi înalţi oficiali ruşi au efectuat mai multe vizite la Phenian.

Întrebat despre acuzaţiile americane şi ucrainene în timpul unui apel cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus: 'Fără comentarii'. Peskov a adăugat că Ucraina a lovit în mod repetat ţinte civile în interiorul Rusiei folosind rachete produse de 'Germania, Franţa, Italia, Statele Unite şi alte ţări'.

Ucraina a lovit oraşul de graniţă rusesc Belgorod la 30 decembrie, ucigând peste 20 de persoane, inclusiv doi copii, şi rănind 111, a informat presa rusă. Regiunea Belgorod, care se învecinează cu nordul Ucrainei, a suferit, la fel ca alte zone de graniţă ruseşti, bombardamente şi atacuri cu drone pe tot parcursul anului atribuite de autorităţi Ucrainei, deşi niciunul nu a fost anterior de o asemenea amploare, notează Reuters.

Moscova, care a trimis zeci de mii de militari în Ucraina la 24 februarie 2022, cu scopul declarat de 'demilitarizare' şi 'denazificare' a ţării, a declarat că naţiunile occidentale, inclusiv Statele Unite, poartă responsabilitatea pentru consecinţele furnizării de arme Kievului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel