Kremlinul l-a demis pe "Măcelarul din Alep", ca urmare a eșecului din Ucraina
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 03 oct 2022, 20:50
WhatsApp
Kremlinul l-a demis pe Măcelarul din Alep, ca urmare a eșecului din Ucraina / Foto: Pixabay, de Amber Clay
Kremlinul l-a demis pe Măcelarul din Alep, ca urmare a eșecului din Ucraina / Foto: Pixabay, de Amber Clay
Rusia l-a demis pe "Măcelarul din Alep", ca urmare a eșecului din Ucraina.

Comandantul Districtului Militar de Vest al Armatei ruse a fost schimbat din funcție, scrie RBC, citată de Reuters. Decizia vine după ce Rusia a suferit o serie de înfrângeri dureroase în ultimele săptămâni în războiul din Ucraina, scrie Ziarul de Iași.

În locul generalului-colonel Alexandr Juravlev, cunoscut și ca "Măcelarul din Alep", a fost numit generalul-locotenent Roman Berdnikov, precizează sursa RBC, care prezintă date din Registrul de stat unificat al persoanelor juridice.

"Generalul-locotenent a condus comanda Districtului Militar de Vest (ZVO), anterior districtul fiind condus de generalul-colonel Alexandr Juravlev", rezultă din Registrul de Stat Unificat al Persoanelor Juridice la data de 2 octombrie. Informația privind schimbarea comandantului ZVO a fost confirmată de o sursă RBC familiarizată cu schimbările de personal.

Pe site-ul web al Ministerului Apărării, Zhuravlev figurează în continuare ca șef al Districtului Militar de Vest, iar Berdnikov este comandantul Armatei 29 de arme combinate.

Vladimir Putin a demis șase generali ai armatei ruse, conform serviciilor britanice de informații

Şase ofiţeri de rang înalt ai armatei ruse se crede că au fost destituiţi de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape şase luni, potrivit serviciilor de informaţii britanice, citate de DPA şi Focus. Performanţa slabă a forţelor armate în timpul invaziei a costat scump conducerea militară rusă, ceea ce a dus la destituirea probabilă a cel puţin şase comandanţi ruşi, a declarat în luna august Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic despre frontul din Ucraina, în baza informaţiilor serviciilor sale secrete.

De la începutul invaziei, potrivit ministerului citat, şi-au pierdut funcţiile comandanţii forţelor ruse din districtele militare Est şi Vest. În districtul militar Est a fost concediat general-colonelul Aleksandr Ceaika în luna mai. General-colonelul Aleksandr Juravliov, care a comandat Districtul militar Vest din 2018, nu a mai participat la festivităţile dedicate Zilei Marinei Ruse din Sankt Petersburg la 31 iulie, conform Focus.

Potrivit serviciilor de informaţii britanice, cel mai probabil Juravliov a fost înlocuit de general-locotenentul Vladimir Kocetkov. Presa rusă a menţionat numele lui Kocetkov în legătură cu acest eveniment, numindu-l comandant interimar al districtului militar respectiv. Generalul Aleksandr Dvornikov a fost demis din funcţie la scurt timp după ce a preluat comanda generală a campaniei ruse în Ucraina. Generalul Serghei Surovikin a preluat comanda Grupului Sud al forţelor ruse de la generalul Ghennadi Jidko, potrivit serviciilor secrete britanice.

În plus, cel puţin 10 generali ruşi au fost ucişi pe câmpul de luptă din Ucraina, se arată în raportul britanic. Această cifră a fost menţionată la 8 iulie de consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Mihailo Podoliak, potrivit Focus. Pe ansamblu, toate acestea au contribuit probabil la dificultăţile tactice şi operaţionale ale armatei ruse în războiul împotriva Ucrainei. Vezi mai mult AICI.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?