Data publicării:

Kremlinul, în spatele morții lui Prigojin. Peskov: O minciună absolută!

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a venit cu detalii despre moartea lui Evgheni Prigojin.

Orice acuzație conform căreia Kremlinul ar fi fost în spatele morții șefului lui Wagner, Evgheni Prigojin, este o „minciună absolută”, a spus purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, conform Sky News.

Dmitri Peskov a declarat reporterilor că Vladimir Putin și Prigojin nu s-au întâlnit recent și că orice sugestie că șeful mercenar a fost ucis la ordinul Kremlinului este „speculație”.

„Există acum multe speculații cu privire la acest accident aviatic și la moartea tragică a pasagerilor avionului, inclusiv Evgheni Prigojin. Desigur, în Occident, toate aceste speculații sunt prezentate dintr-un unghi binecunoscut. Toate acestea sunt o minciună absolută și aici, atunci când vorbiți despre această problemă, este necesar să vă bazați pe fapte”, a spus Peskov.

O anchetă asupra prăbușirii aviatice este în curs de desfășurare, a spus el, adăugând că în prezent sunt disponibile puține informații.

Peskov a mai spus că nu este clar dacă Putin va participa la înmormântarea lui Prigojin, adăugând că președintele rus are „un program foarte încărcat”.

CITEȘTE ȘI        -        Nouă ipoteză cu moartea lui Prigojin / „Lada de vin“ care ar fi produs prăbușirea avionului

Rusia consideră că Prigojinul lui Biden este „inacceptabil”

Joe Biden a spus că „nu este surprins” de rapoartele despre moartea aparentă lui Evgheni Prigojin.

Biden a spus miercuri că „puţine lucruri se întâmplă în Rusia fără ca Putin să nu aibă de-a face”.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a spus că aceste comentarii arată o lipsă de respect față de diplomație.

„Nu este de competența președintelui SUA, după părerea mea, să vorbească despre astfel de evenimente tragice de acest gen”, a spus el, citat de agenția de presă rusă TASS.

Vladimir Putin a transmis ieri condoleanțe familiei lui Prigojin, numindu-l un „om de afaceri talentat” pe care îl cunoștea de zeci de ani.

CITEȘTE ȘI        -        Răsturnare de situație. Grupurile pro-Ucraina le cer luptătorilor Wagner să li se alăture: Aveți două opțiuni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel