Kremlinul consideră inadmisibile întrebările despre utilizarea armelor nucleare. Peskov: O zonă potențial periculoasă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kremlinul consideră inadmisibile întrebările despre utilizarea armelor nucleare. Peskov: O zonă potențial periculoasă / Foto: Pixabay, de AlexAntropov86
Kremlinul consideră inadmisibile întrebările despre utilizarea armelor nucleare. Peskov: O zonă potențial periculoasă / Foto: Pixabay, de AlexAntropov86
Kremlinul spune că întrebările despre utilizarea armelor nucleare sunt inadmisibile.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că este inadmisibil să se ridice întrebări cu privire la posibilitatea utilizării armelor nucleare. scrie Interfax.

"Considerăm că sunt întrebări inacceptabile în sine, darămite raționamentul. Dacă observați, nimeni din partea rusă nu vorbește despre acest subiect", a spus el reporterilor joi, răspunzând unei cereri de a comenta cuvintele președintelui turc Recep Tayyip Erdogan despre faptul că nici SUA, nici Rusia nu explorează opțiuni pentru utilizarea armelor nucleare.

Potrivit lui Peskov, "acest subiect este discutat în capitalele europene, oriunde, crescând astfel tensiunea într-o zonă complet inacceptabilă și potențial periculoasă".

Erdogan spune că SUA și Rusia nu iau în considerare posibilitatea de a folosi arme nucleare

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi că nici Statele Unite, nici Rusia nu explorează opțiuni pentru utilizarea armelor nucleare.

"Cu referire la informațiile serviciilor de informații turce, pot doar să afirm că în acest moment nu este așteptată inițiativa de utilizare a armelor nucleare de către părți. Turcia, la rândul ei, urmărește să medieze în dialog și să organizeze întâlniri active", a spus Erdogan, fiind citat de agenția Anadolu.

Agenția clarifică că în acest fel Erdogan a comentat negocierile dintre șefii serviciilor de informații americane și ruse de la Ankara pe 14 noiembrie.

Ce au discutat oficialii din SUA cu ce din Rusia

După cum a raportat marți, 15 noiembrie, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, directorul CIA William Burns și directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Naryshkin, "au discutat despre menținerea canalelor deschise de comunicare cu Rusia cu privire la problemele care afectează viitorul securității noastre".

"La întâlnirea de la Ankara a fost vorba despre canalele obișnuite de comunicare cu Rusia, care rămân deschise”, a spus Kirby într-un interviu pentru Bloomberg. El a subliniat necesitatea de a conduce un dialog cu Rusia "pentru a evita orice calcule greșite"

CNN, citând un reprezentant al Consiliului Național de Securitate al SUA, a spus că s-a discutat și despre situația cetățenilor americani care își ispășesc pedeapsa în Rusia, dar și despre "riscurile nucleare"

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, nu a comentat marți conținutul discuțiilor de la Ankara. Întrebat de jurnaliști dacă Burns și Naryshkin au discutat despre modalități de rezolvare a conflictului din Ucraina, Peskov a spus: "Nu avem nimic de spus despre conținutul acestor negocieri".

Rusia va continua războiul indiferent de condițiile meteorologice. Anunțul lui Peskov: Este greu de imaginat

Invazia Ucrainei de către Rusia va continua indiferent de condițiile meteorologice, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pe măsură ce zăpada și temperaturile reci s-a instalat în țară, scrie CNN.

Întrebat despre milioanele de oameni care au rămas fără electricitate după atacurile masive asupra Ucrainei în această săptămână, în contextul în care este de așteptat ca temperaturile să scadă în continuare în țară, Peskov a spus: "Operațiunea militară specială continuă și continuarea ei nu depinde de condițiile climatice și meteorologice". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel