Kovesi, singură în cursa pentru Parchetul European. Cătălin Ivan sesizează un paradox total
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Cătălin Ivan (Alternativa pentru Demnitate Națională) a comentat situația actuală a Laurei Codruța Kovesi, după ce a rămas singură în cursa pentru Parchetul European. Ce crede europarlamentarul că se va întâmpla aflați în rândurile de mai jos.

Laura Codruţa Kovesi rămâne singură în cursa pentru şefia Parchetului European, conform surselor RFI. Asta pentru că Francois Bohnert, contracandidatul lui Kovesi la această funcţie, va fi instalat la şefia Direcţiei Anticorupţie din Franţa. 

"Nu avea ce căuta în această competiţie"

"Dacă a rămas singură, este puţin probabil să candideze singură şi să iasă pe locul doi. Ea trebuia să fie descalificată din start, având în vedere, pe de-o parte, performanţele dezastruoase de la conducerea DNA-ului, suspiciunile legate de probitatea sa profesională şi morală, întrebări adresate public de nenumărate ori, în plenul Parlamentului European, inclusiv de mine, la care nu a răspuns, faptul că s-a comportat permanent ca un agent străin la funcţia unei importante instituii din România... Ea nu avea ce căuta în această competiţie.

Acum, cei care o văd că pe o zeiţă a dreptăţii şi spun ca justiţia din România depinde de Laura Codruța Kovesi nu pot fi convinşi în niciun fel. Sunt oameni cărora nu le poţi adresa argumente logice. Dar eu cred că lupta împotriva corupţiei în Romania ar trebui să existe. Nu a existat nici pe vremea lui Năstase, nici după. Nu avem, în acest moment, instrumente şi pârghii reale pentru a lupta cu corupţia şi de a recupera averile ilicite, scoase în afara ţării. Laura Codruța Kovesi nu a făcut decât să blocheze această luptă şi să o discrediteze din interior, ceea ce i-a ieşit foarte bine", a spus Cătălin Ivan pentru DCNews.

"Este într-un film trist şi periculos pentru UE"

"Eu cred că nu are cum să iasă pe locul doi, este singură. Ce ar putea să se mai întâmple ca ea să piardă? Eventual să fie descalificată şi să fie reluat acest proces, ceea ce ar fi corect, dar uitându-ne ce oameni sunt promovaţi la nivelul instituţiilor europene... În toate funcţiile cheie, sunt promovaţi oameni de proastă calitate, cu performanţe foarte slabe pe funcţiile pe care le-au mai ocupat, şantajabili, unii chiar cu dosare penale - apropo de "Fără penali în funcţii publice". Mi se pare că Laura Codruța Kovesi se încadrează perfect în acest tablou. Prin urmare, respectă standardele foarte joase pe care statele membre UE le aplică celor care ocupă funcţii importanete la nivel european. Este într-un film trist şi periculos pentru UE, dar are tot ce îi trebuie pentru a face faţă aceste funcţii.

Exact ce spunea Martin Schulz, că Ursula von der Leyen, care va ocupa funcția de preşedinte al Comisie Europene, este cel mai prost ministru din Guvernul german şi probabil asta este suficient să fie numită în cea mai importantă funcţie europeană. La fel şi la noi! Doamne Kovesi este cel mai prost procuror pe care l-a avut România vreodată într-o funcţie importantă şi se pare că asta este suficient că ea să ocupe acea funcţie europeană", a mai spus Cătălin Ivan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel