Klitschko despre cazul Timoşenko: Acesta este un hara kiri politic
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
klit
klit

Boxerul ucrainean Vitali Klitschko a calificat sentinţa de şapte ani de închisoare, pronunţată împotriva fostului prim ministru al Ucrainei, Iulia Timoşenko, drept un "hara kiri politic", care va reprezenta un obstacol important în procesul de aderare la Uniunea Europeană a Ucrainei.

Klitschko, care a întrerupt pregătirea unui meci pentru centura de campion mondial pentru a o susţine pe lidera Revoluţiei Portocalii, i-a cerut preşedinteleui Viktor Ianukovici să nu îşi mai trimită oponenţii politici în instanţă, informează Antena3.

Luptătorul, care este liderul partidului politic Alianţa Democrată pentru Reformă din Ucraina, a făcut mai multe declaraţii, ca răspuns la verdictul dat de judecător în procesul fostului premier.

"Cerem autorităţilor să înceteze represiunea politică în Ucraina. (...) Izolarea internaţională a ţării ar putea deveni o realitate. Procesul acesta a confirmat faptul că Ucraina nu are justiţie şi tribunale independente", a spus Kltischko.

Iulia Timoşenko a fost găsită vinovată de abuz de putere, marţi, de un tribunal din Kiev, şi condamnată la şapte ani de închisoare, în cazul semnării unor contracte în domeniul gazelor cu Rusia, în 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel