Klaus Iohannis, sesizare CMS în legătură cu declarația lui Victor Ponta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Klaus Iohannis a declarat, marţi, că afirmaţiile lui Victor Ponta prin care a ”decretat” faptul că va fi declarat incompatibil de ÎCCJ au fost ”o imixtiune a politicului în actul de justiţie”.

Liderul PNL a spus că a făcut o sesizare CSM cu privire la declarația lui Victor Ponta.

"În această seară, împreună cu juriștii de la partid, am agreat textul sesizării către CSM pentru a solicita o verificare la Inspecția Judiciară. După părerea noastră, ceea ce a făcut premierul Victor Ponta este o imixtiune în actul de justiție. Ceea ce a făcut Victor Ponta este imixtiune în actul justiției. Declarația sa este inadmisibilă și sancționabilă. Dacă ar fi vorbit alt candidat, puteam trece cu vederea. Puteam să spunem că a făcut declarația sub presiune mediatică... și am putea spune că l-a luat gura pe dinainte, dar nu și în cazul premierului României. Concluzia: mai bine nu făcea această aifrmație. Este o eroare. Premierul nu are voie să se pronunțe înainte să o facă instanța și va suporta consecințele", a zis Klaus Iohannis la B1 TV.

Ce a declarat Victor Ponta

"O fac din teama că pe 18 noiembrie cu siguranță și Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil pentru că așa au fost toate deciziile până acum", a afirmat Victor Ponta.

Președintele PSD a apreciat că decizia ICCJ de a menține termenul de judecată în dosarul Klaus Iohannis pentru data de 18 noiembrie este una "foarte bună".

"Rezultatul este știut de toată lumea: Iohannis va fi declarat incompatbil pentru că asta este practica unitară a Înaltei Curți".

"Cel mai grav lucru care se poate întâmpla este acest apel al d-lui Iohannis ca să voteze transilvănenii contra celorlalți români. Este cel mai rău lucu pe care îl poate spune un candidat, Este o mare greșeală, o mare gafă și denotă o mentalitate de care România trebuie să se ferească", a mai declarat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel