Data actualizării:
Data publicării:

Klaus Iohannis, proces cu ANI la ÎCCJ. "Când am intrat în PNL, ANI a găsit cică o incompatibilitate"

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp

Klaus Iohannis distruge ANI, despre care spune că a făcut un exces în cazul său, într-un moment strategic al carierei sale politice

ANI a "găsit, cică," o incompatibilitate când a trecut la PNL

"Este o speță administrativă și e bine să știm din capul locului că nu este ceva penal, este o procedură administrativă. În 2013, coincidență, imediat după ce am intrat în PNL, ANI a găsit cică o incompatibilitate, care, după părerea mea și a juriștilor din primărie, nu a existat niciodată. A întocmit un raport ANI, pe care l-am contestat în instanță și, din prima, la Curtea de Apel Alba Iulia, am câștigat cu brio. Raportul ANI a fost, în integralitate, desființat, și s-a confirmat că nu sunt în incompatibilitate. Sigur, procedural, ANI a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Așteptăm să se dea un termen. În aceste săptămâni, probabil, se va da un termen", a declarat Klaus Iohannis, la DC NEWS LIVE. 

Întrebat de ce nu a cerut urgentarea acestei situații înainte de a intra în campania pentru alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a spus la DC NEWS LIVE că "nu-i stilul meu să mă bag în treaba instanțelor. Poate ar fi fost mai bine ca această problemă să fie tranșată înainte, însă am toată încrederea că se va judeca această speță cum s-a judecat și în prima instanță, nu există nicio probă". 

Îl șterge CCR de pe lista prezidențiabililor?

Pus în fața unei situații în care dacă ÎCCJ îl găsește vinovat și CCR- după cum a spus că este posibil Augustin Zegrean- îl scoate de pe listă, Klaus Iohannis a declarat: "asta nu cred, nu are niciun motiv, cum nu am niciun motiv să cred că rezultatul la Înalta Curte va fi altul decât în primă instanță. La Înalta Curte nu se face o rejudecare, se verifică procedura, dacă a fost îndeplinită în primă instanță, dacă toate cutumele au fost urmate, n-am niciun fel de emoție". 

ANI, exces?

Despre legea ANI, Klaus Iohannis a precizat că trebuia completată din 2007. El a precizat că în cazul său ANI strict interpretează legea, în care nu se vorbește despre operatori regionali: "ANI a folosit o similitudine, spunând că ce dacă e regională, e tot locală. Acest lucru nu este posibil în procedura din România. Legea este de strictă interpretare și ANI nu avea cum să extindă spațiul de interpretare". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel