Klaus Iohannis, mesaj de felicitare pentru  prim-ministrul Japoniei, Suga Yoshihide
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 17 septembrie, un mesaj de felicitare Prim-ministrului Japoniei, domnul Suga Yoshihide, în urma numirii sale în funcție.    

„Am convingerea că înțelepciunea și experiența remarcabilă pe care o aveți în fruntea administrației guvernamentale a Japoniei vor asigura succesul mandatului dumneavoastră, în pofida contextului complex creat de evoluția severă a pandemiei generate de noul Coronavirus.

Doresc să vă asigur că Guvernul României rămâne ferm angajat pentru avansarea relațiilor bilaterale dintre țările noastre, în acord cu liniile de acțiune stabilite în cadrul întrevederilor pe care le-am avut cu Prim-ministrul Japoniei, în anii 2018 și 2019.

În acest sens, România este hotărâtă să încheie Acordul de Parteneriat Strategic bilateral în 2021, anul centenarului relațiilor diplomatice dintre România și Japonia. Suntem convinși că acest Parteneriat Strategic, fundamentat pe comunitatea de valori pe care țările noastre le împărtășesc, va aduce beneficii cetățenilor noștri și va contribui la consolidarea păcii și cooperării internaționale”, se arată în mesajul Președintelui României transmis de Administrația Prezidențială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel