Klaus Iohannis,  la sediul SRI, în contextul evoluției războilui din Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Klaus Iohannis alături de Eduard Hellvig,  directorul SRI   Foto SRI.ro
Klaus Iohannis alături de Eduard Hellvig, directorul SRI Foto SRI.ro
Președintele Klaus Iohannis va participa la evenimentul privind evaluarea stadiului măsurilor adoptate de către Serviciul Român de Informații în contextul provocărilor de securitate generate de războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, anunță Administrația Prezidențială. Întâlnirea urmează să înceapă la orele 12,00.

Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, la Palatul Cotroceni  cu Charles Michel pe subiectul  agendei Consiliului European referitor la  războiul din Ucraina.

"Am abordat astăzi subiectul care a dominat agenda Consiliului European în ultimul an, și anume războiul din Ucraina. Am fost de acord că nu este momentul pentru ezitări în menținerea unității și a solidarității cu Ucraina, iar sprijinul trebuie menținut și consolidat pe toate palierele: politic – inclusiv prin avansarea parcursului european -, economic, militar, umanitar.

Am fost de acord astăzi că acțiunea destabilizatoare a Federației Ruse nu se limitează la Ucraina. Am prezentat Președintelui Consiliului European evaluarea noastră privind situația din Republica Moldova, care este în prezent ținta unor amenințări și acțiuni hibride menite să îi deraieze parcursul european.

Pentru a face față acestei presiuni, Republica Moldova are nevoie de tot sprijinul din partea Uniunii Europene și mă bucur că Președintele Consiliului European împărtășește această viziune", a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel