Klaus Iohannis, convorbire cu Reuven Rivlin, președintele Israelului. Agenda discuției
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Klaus Iohannis a avut joi, 18 iunie, o convorbire telefonică cu Președintele Statului Israel, domnul Reuven Rivlin, la solicitarea părții israeliene.

Convorbirea cu Președintele Statului Israel se înscrie în dinamica foarte bună a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, cei doi șefi de stat având în 21 ianuarie o întrevedere bilaterală cu prilejul vizitei pe care Președintele României a efectuat-o în Statul Israel, în marja participării la Forumul Mondial privind Memoria Holocaustului, iar în luna martie o convorbire telefonică.

În cadrul convorbirii, Președintele Klaus Iohannis a reiterat invitația omologului israelian de a vizita România după finalizarea crizei generate de noul coronavirus, invitație acceptată de Președintele Reuven Rivlin.

Cei doi șefi de stat au făcut un schimb de opinii cu privire la stadiul combaterii pandemiei de COVID-19, salutând colaborarea foarte bună dintre autoritățile din cele două state în gestionarea acestei crize.

În cadrul discuției, Președintele Klaus Iohannis și omologul său israelian au evidențiat stadiul excelent al relațiilor dintre cele două state, bazate pe o colaborare consistentă, cu valențe strategice, consolidată pe parcursul celor peste 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, exprimând, totodată, întreaga implicare pentru aprofundarea și extinderea cooperării și contactelor bilaterale în toate sectoarele de interes reciproc.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat că țara noastră este un susținător ferm al consolidării relațiilor UE-Israel și a exprimat sprijinul constant al României pentru aprofundarea relației și a dialogului dintre Uniunea Europeană și Israel, inclusiv cu privire la Procesul de Pace din Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel