Klaus Iohannis, anunț pe Facebook: Așa cum am promis, pe 16 decembrie...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele ales Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, pe contul său de socializare, că își va onora o promisiune pe care a făcut-o în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, legată de data de 16 decembrie.

"Așa cum am promis, pe 16 decembrie voi lua parte la Timișoara, la ceremoniile dedicate împlinirii a 25 de ani de la Revoluția din 1989. Nu e simbol mai puternic și nici dată mai intensă: pe 16 decembrie aș vrea să fim cât mai mulți acolo și să ne amintim de eroii noștri de la Timișoara și de faptul că anul acesta se împlinește un sfert de veac de când ei nu mai sunt. Vreau ca acest moment să fie un legământ că tot ceea ce am câștigat în decembrie 1989 nu vom pierde niciodată!", a postat, astăzi, pe Facebook, Klaus Iohannis.

Bomba care poate schimba totul în politica românească, detonată pe 16 decembrie

La sfârșitul lunii octombrie, la mitingul electoral al candidatului ACL la Preşedinţia României, organizat la Timișoara, pe platoul din Parcul Rozelor, Klaus Iohannis a lansat o promisiune concretă: pe 16 decembrie, în calitate de preşedinte, va veni în orașul de pe Bega, pentru a marca 25 de ani de la Revoluţia din 1989.

Reamrcând la începutul discursului o pancartă prin care se cerea aplicarea celebrului Punct 8 din Proclamaţia de la Timişoara, Klaus Iohannis declara: „Timişoara – oraşul în care s-a aprins scânteia Revoluţiei din 1989, oraşul fanion al Revoluţiei Române. În două luni de zile se împlinesc 25 de ani de la Revoluţie, ce Românie am construit, să ne întrebăm dacă ne-am atins idealul de libertate, democraţie, de stat de drept, de luptă împotriva corupţiei. Văd aici în faţă şi-mi place Punctul 8 – altfel ar fi arătat România dacă s-ar fi aplicat Punctul 8, altfel ar fi arătat România dacă ar fi fost ca Timişoara. Ne uităm în jur şi vedem România lor, România lui Victor Ponta, cu politicieni care fac legi pentru ei, ca să se apere ei de justiţie, politicieni care se îmbogăţesc fără măsură, în timp ce voi munciţi ca să vă plătiţi impozitele şi taxele. Vedem cea mai urâtă faţă a politicii româneşti de 25 de ani. Vedem scandal şi vedem minciuni. Asta este România lor, asta este România lui Victor Ponta. Alta este România noastră – o Românie normală, o Românie de oameni normali într-o ţară normală. România noastră este România lucrului bine făcut", le-a spus Iohannis celor prezenţi la miting.

Klaus Iohannis, bilet scris la Pro TV. Ce promisiune a făcut înainte de alegerile prezidențiale

În încheiere, Iohannis a promis că se va afla la Timişoara pe 16 decembrie, pentru a marca 25 de ani de la Revoluţia din 1989, în calitate de Preşedinte al României.
„Mai sunt puţine zile până la primul tur de scrutin. Pe 2 noiembrie mergem prima dată la vot şi ne votăm preşedintele. Votul este arma cea mai importantă a cetăţeanului într-o democraţie. Această armă trebuie folosită. Un vot, un singur vot poate să facă diferenţa între lege şi hoţie, fapte şi vorbe, folosiţi această armă! Celor care nu s-au hotărât încă vă spun – nu-i târziu să schimbăm lucrurile! Vă întreb – vă merge mai bine de când este Victor Ponta prim ministru? Nehotărâţii trebuie să aleagă între Victor Ponta şi România lucrului bine făcut! Semnalul de schimbare se dă în 2 noiembrie, iar dacă vreţi ca votul vostru să conteze în 16 noiembrie mergeţi în 2 noiembrie şi exprimaţi-vă votul pentru România lucrului bine făcut! Mai fac o promisiune pentru Timişoara, din respect pentru Timişoara şi timişoreni. În 16 decembrie, după vot, în calitatea mea de preşedinte ales, voi veni aici în Timişoara să marcăm 25 de ani de la Revoluţia Română. Şi atunci să dovedim că s-au încheiat 25 de ani de dezamăgiri, de nerealizări şi să dovedim că a început o nouă eră – Era României Normale şi că am votat pentru România Lucrului Bine Făcut!", concluziona Klaus Iohannis, în luna octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel