Data actualizării:
Data publicării:

Kim Jong Un vrea să crească producția de transportoare-lansatoare de rachete

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters
Liderul Kim Jong Un a cerut creşterea producţiei mai multor tipuri de vehicule de lansare de rachete, calificând-o drept o sarcină importantă în vederea pregătirii pentru o "confruntare militară" cu inamicul.

Aflat în vizită la o fabrică ce produce transportoare-lansatoare (TEL), Kim a declarat că producerea diferitelor vehicule pentru arme tactice şi strategice constitue o sarcină cheie în stimularea descurajării războiului nuclear, a raportat agenţia de ştiri KCNA, potrivit Agerpres.

"Subliniind că poziţia şi rolul fabricii sunt foarte importante... având în vedere situaţia gravă prevalentă ce impune ca ţara să fie mai ferm pregătită pentru o confruntare militară cu inamicul, el a indicat sarcinile ce trebuie îndeplinite de fabrică", conform sursei citate.

Știrea a fost dat[ publicității la câteva ore după ce Casa Albă a declarat că regimul nord-coreean ar fi furnizat recent rachete balistice și lansatoare către Rusia, cu scopul de a le utiliza în conflictul armat împotriva Ucrainei. Se afirmă că unele dintre aceste rachete au fost deja folosite în acest context.

Acuzații mai vechi

De mai multe luni, Washingtonul aduce acuzații Phenianului cu privire la furnizarea de echipament militar către Moscova, în schimbul sprijinului tehnic acordat pentru îmbunătățirea capacităților militare ale Coreei de Nord. Cu toate acestea, oficialii nord-coreeni au negat vehement orice transfer de arme către Rusia.

În timpul unei importante reuniuni de partid săptămâna trecută, Kim Jong Un a ordonat armatei, industriei muniţiilor şi sectorului armelor nucleare să accelereze pregătirile de război deoarece politica SUA face ca un război să fie inevitabil.

"(Kim) a specificat planul imediat pentru producţia de varietăţi de TEL, planul de producţie pe termen lung şi sarcina capacităţii de producţie", a mai informat KCNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel