Kim Jong Un continuă testele: Coreea de Nord a lansat un focos uriaș și un nou tip de rachetă antiaeriană 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Coreea de Nord a anunțat că a efectuat teste cu un focos de dimensiuni considerabile destinat unei rachete de croazieră strategică, precum și cu un nou tip de rachetă antiaeriană, conform informațiilor furnizate de presa de stat, relatează AFP.

Conform agenției de știri nord-coreene KCNA, Direcția pentru Rachete din Coreea de Nord a efectuat un test de putere al unui focos de dimensiuni semnificative, proiectat pentru racheta strategică de croazieră Hwasal-1 Ra-3+.

În plus, Phenianul a anunțat că a efectuat o lansare de test vineri după-amiază, folosind un nou tip de rachetă antiaeriană, denumită Pyoljji-1-2, în Marea de Vest, cunoscută și sub numele de Marea Galbenă.

KCNA a menționat că testul a dus la atingerea unui anumit obiectiv, dar nu a furnizat detalii suplimentare în acest sens.

Coreea de Nord și programul de înamare

Aceste teste sunt considerate parte a "activităților obișnuite" ale direcției și institutelor de științe a apărării din Coreea de Nord, conform aceleiași surse.

În luna aprilie, Phenianul a declarat că a efectuat un test cu o nouă rachetă hipersonică cu rază medie și lungă de acțiune, alimentată cu combustibil solid. La acea vreme, media de stat a difuzat o înregistrare video a lansării, în care apărea liderul nord-coreean, Kim Jong Un.

Coreea de Nord continuă să-și dezvolte programele de armament, în special nuclear, în ciuda sancțiunilor internaționale. În acest context, țara a numit Coreea de Sud "principalul său inamic", a închis agențiile dedicate reunificării și dialogului inter-coreean și a emis amenințări cu privire la intrarea în război în cazul unei încălcări a teritoriului său, "chiar și de o miime de milimetru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel