Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Ketchup de casă. Ce produse să adaugi pentru a-l face mai aromat și mai bogat. Rețeta simplă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Ketchup de casă. Ce produse să adaugi pentru a-l face mai aromat și mai bogat. Rețeta simplă. Sursa - Pexels
Ketchup de casă. Ce produse să adaugi pentru a-l face mai aromat și mai bogat. Rețeta simplă. Sursa - Pexels

Sosul natural completează perfect carnea și alte feluri de mâncare. Multe dintre sosurile preferate de majoritatea dintre noi pot fi preparate acasă.     

Sosul natural din roșii este grozav pentru a fi fi pregătit pentru iarnă. Secretul aromei și al gustului bogat al sosului sunt condimentele, perfect asortate.

Cu această rețetă, ketchup-ul va fi delicios și poate fi preparat cu ușurință acasă. Un astfel de sos nu diferă deloc de unul achiziționat, cu excepția faptului că este preparat din produse naturale fără utilizarea diverșilor aditivi.

 

Ingrediente pentru 1,5 litri de ketchup:

suc de roșii - 3 litri,

zahăr - 130-150 grame,

sare - 20 grame,

un amestec de boabe de piper - un sfert de linguriță,

boabe de ienibahar - 2 bucăți,

scorțișoară - un sfert de linguriță,

coriandru - 4-5 bucăți,

boia de ardei măcinată - 1 linguriță,

oțet 9% - 1,5 lingură,

usturoi - o căpățână (opțional)

 

Metoda de gătire

 

Pentru a pregăti ketchup-ul, ar trebui să alegeți roșii coapte și fără nicio deteriorare. În primul rând, trebuie spălate și tocate cu un blender. Treceți, apoi, piureul de roșii printr-o sită pentru a elimina semințele. Se toarnă sucul de roșii pregătit într-o cratiță și se aduce la fierbere. 

Supă parfumată de ciuperci cu brânză: cu siguranță vei mai cere o porție

După ce a început să fiarbă, reduceți focul la mediu și gătiți până când volumul de suc scade la jumătate. După aceea, adăugați zahăr în proporție de 100 grame la un litru de ketchup, sare după gust, condimente.

Reduceți focul și fierbeți ketchup-ul încă 10-15 minute. La sfârșitul gătitului, adăugați oțet în proporție de 1 lingură la 1 litru de ketchup gata preparat. Opțional, puteți adăuga și usturoi. Turnați ketchup fierbinte în borcane spălate și uscate, Închideți-le cu capace. Răsturnați borcanele pline cu gura în jos, acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le așa până se răcesc.

 

BONUS. Salată de roșii, piersici și brânză. O rețetă neobișnuit de savuroasă 

 

Vă aducem în atenție o rețetă excelentă a unei salate de roșii cu piersici și brânză.

Ingrediente pentru 4 porții:

roșii - 3 bucăți,

piersici sau nectarine 4 bucăți,

brânză moale (mozzarella, feta, ricotta, brânză de vaci) - 200 grame,

3-4 crenguțe de busuioc,

ulei de măsline - 1 lingură,

oțet balsamic - 1 lingură,

sare după gust.

Dacă doriți, puteți adăuga castraveți sau ierburi după gust.

 

Modul de preparare

 

Roșiile și piersicile se spală. Curățați piersicile de piele și scoateți sâmburii.  Tăiați roșiile în rondele sau jumătăți de rondele (în funcție de mărime) și puneți-le pe o farfurie. Și piersicile se taie felii și se pun în farfuria cu roșii. Deasupra se adaugă bucățile de brânză.

Morcovi murați pentru iarnă: o gustare grozavă care se prepară simplu

Spălați frunzele de busuioc, rupeți-le cu mâinile și puneți-le în farfuria cu salată. Sărați și stropiți cu ulei de măsline și oțet balsamic. Salata se amestecă înainte de a fi servită. Merge perfect cu peștele și pastele. Poftă bună!

 

BONUS. Trei ingrediente care strică orice salată și o transformă într-o adevărată bombă calorică

 

O salată delicioasă și sănătoasă poate deveni dăunătoare dacă folosești câteva ingrediente, care trebuie evitate.

Pentru ca să beneficiezi de vitaminele din salată, te sfătuim să eviți trei produse pe care nu trebuie să le adaugi absolut deloc în acest fel de mâncare.

Unii adaugă în salată maioneză, unii - mult ulei, iar alții - câte un pumn de nuci. Astfel de salate nu fac decât să îngreuneze digestia și nu veți obține niciun beneficiu de pe urma consumului lor.

Păstrează morcovii pentru iarnă în borcane: iată ce pași trebuie să urmezi. Trucurile cu care nu vei da greș

Pentru a preveni transformarea salatei într-o adevărată bombă calorică, nu folosiți sosuri grase sau cașcaval tare, care conține multe calorii. Adesea, în acest fel de cașcaval se adaugă arome dăunătoare. Pentru a face salata sănătoasă, adăugați  brânză feta sau brânză de oi.

De asemenea, salatele calde conțin în compoziție și preparate prăjite: file de pui, bacon, carne de porc. Prin urmare, nu veți obține niciun beneficiu de pe urma lor.  

Toate sosurile pentru salate, inclusiv maioneza făcută în casă, nu fac decât să dăuneze organismului. Nu veți obține niciun beneficiu, iar caloriile din farfurie vor crește. 

Înlocuiește laptele din omletă cu acest ingredient: va fi mai pufoasă și mai fragedă 

Pentru un dressing sănătos pentru salată aveți nevoie de ulei de măsline, o lingură suc de lămâie și sare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel