Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial de maraton, a murit în accident de mașină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Zamarcaru Liliana
WhatsApp
Kelvin Kiptum a murit
Kelvin Kiptum a murit
Kenyanul Kelvin Kiptum, care a doborât recordul mondial în proba masculină de maraton, a murit.

Kelvin Kiptum și-a pierdut viața într-un accident de mașină. El se afla în autovehicul cu antrenorul său, Gervais Hakizimana. Amândoi au murit. Kelvin Kiptum avea doar 24 de ani.

Tragedia s-a produs duminică seara (11 februarie) pe drumul Eldoret-Kaptagat, potrivit comandantului de poliție al comitatului Elgeyo Marakwet, Peter Mulinge.

Conform primelor informații, Kelvin Kiptum se afla la volanul unei mașini Toyota Premio împreună cu Gervais Hakizimana și o femeie. Se pare că Kiptum a pierdut controlul mașinii și a ieșit de pe șosea, ajungând într-un șanț.

Soția lui Hakizimana, Joan Chelimo, a confirmat moartea soțului ei pentru Olympics.com.

Presa internațională scrie că o a treia persoană, o femeie, se afla în mașină și a fost dusă la spital cu răni grave.

Amintim că, în 2023, Kelvin Kiptum, în vârstă de 24 de ani, a uimit sportul când a îmbunătăţit recordul mondial cu mai bine de o jumătate de minut, fiind cronometrat în 2 h 00 minute 35 secunde la Chicago.

Chiar săptămâna trecută, echipa lui anunța că încearcă să parcurgă distanța în mai puțin de două ore la maratonul de la Rotterdam, lucru care însemna o performanță care nu a fost niciodată realizată în competiție deschisă.

Raila Odinga, liderul opoziției kenyene și fost prim-ministru, a transmis un mesaj, pe X, prin care a zis că țara a suferit pierderea unui „adevărat erou" și că regretă dispariția „unei personalități remarcabile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel