Kelemen Hunor: Se înfiinţează poliţia termometrului? Fiecare om poate economisi un pic, dar nu poţi să spui să stai la 18 grade în casa ta
Autor: D.C. | Publicat pe: 22 sep 2022, 10:31
WhatsApp
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că nu se poate impune de către Comisia Europeană obligativitatea unui anumit consum de electricitate sau gaz în perioada iernii.

„Este o intenţie, o dezbatere. O decizie obligatorie în ceea ce priveşte statele membre nu a fost luată. Urmează o şedinţă a miniştrilor Energiei la sfârşitul lunii. Anumite chestiuni pot fi făcute, altele nu. Poţi da recomandări, dar oligativitatea este greu de făcut”, a spus Kelemen Hunor, președintele UDRM.

„Cine controlează? Trebuie să înfiinţezi poliţia de termometru, de temperatură în casă, sau ce vrei să faci? Nu poţi să compari cât consumă un neamţ, şi de acolo să reduci cu 15%, şi cât consumă mama mea la ţară, şi de acolo să reduci 15%. Înseamnă că trebuie să stea în întuneric, fiindcă sunt 3,5 -4 milioane de utilizatori care consumă sub 100 de kW în România, care înseamnă un frigider şi 2-3 becuri în casă. Ce să reduci de acolo? Frigiderul sau stingi lumina de tot”, a spus Kelemen Hunor.

„Recomandări putem să facem. Fiecare om poate economisi un pic, dar nu poţi să spui să stai la 18 grade în casa ta. În instituţiile publice poţi reglementa altfel. Trebuie să ştim despre ce vorbim. Cine va intra la mine în casă să verifice dacă sunt 19 sau 20 de grade, care va fi sancţiunea? Mă închide în casă, îmi taie gazul? Vor fi recomandări, dar trebuie să spunem clar că nu facem acest lucru pentru Comisia Europeană, ci pentru noi, pentru bugetul nostru”, a mai spus Kelemen Hunor.

Citește și...

Kelemen Hunor: Legea şi bunul simţ ne obligă să creştem pensiile cu rata inflaţiei

Recent, Kelemen Hunor, lider UDMR, a fost întrebat ce se va întâmpla cu pensiile.

G Ad:

„Asta este întrebarea cea mai grea! Aici, legea şi bunul simţ ne obligă să creştem pensiile cu rata inflaţiei. Acest lucru îl vom discuta în octombrie, cu ocazia dezbaterii legii bugetului de stat. Un singur lucru poate să facă Parlamentul sau Guvernul, să amâne această prevedere, ceea ce nu va face. În ceea ce priveşte salariile acolo discuţiile sunt în derulare. În coaliţie am spus că vom respecta legea. Şi moral şi legal suntem obligaţi să facem acest pas. Cresc pensiile cu mai mult de rata inflaţiei? Acest lucru vom vedea. Nu suntem într-un concurs cine oferă mai mult”, a spus Kelemen Hunor.

„Eu spun că obligaţia noastră este să aducem pensiile la zi cu rata inflaţiei din 1 ianuarie şi să găsim resurse să păstrăm puterea de cumpărare pentru fiecare familie, cât se poate. Minuni nu trebuie să promitem”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri, la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro