Kelemen Hunor, replică acidă pentru Ludovic Orban după atacul de la Harghita: Preia din retorica lui Ceauşescu
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Kelemen Hunor
Facebook Kelemen Hunor
Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, îi răspunde acid lui Ludovic Orban, după ce acesta a spus la alegerile pentru PNL Harghita că UDMR are şanse mai mari să adune voturi dacă îşi ţine electoratul dependent. 

 „Ludovic Orban procedează de parcă ar fi aterizat de pe altă planetă și prin asta desconsideră în primul rând electoratul maghiar din Transilvania (...) Județul Harghita a fost ocolit în primul rând de investițiile în marea infrastructură și aici nici Guvernul condus de Ludovic Orban nu a ajutat. Fără autostrăzi, fără infrastructură serioasă e natural să ai investiții mai puține în Ținutul Secuiesc sau în Moldova, sau în Țara Românească, sau oriunde”, a declarat liderul UDMR pentru Maszol.ro, un portal de ştiri din Ungaria. 

„Preia retorica lui Ceaușescu și arată din nou doar că este incapabil să gândească diferit față de ceea ce a moștenit din anii ’70, ’80 , pentru a spune că dezvoltarea economică se bazează pe proporții etnice.”, a mai declarat Kelemen.

Orban, atac neaşteptat la UDMR 

"Hai să fim cinstiţi, că judeţul Harghita a cam fost ocolit de investiţii şi cred că şi unii dintre cei care au fost la butoanele administraţiilor nu prea şi-au dorit astfel de investiţii, pentru că se ştie foarte bine că partidele cum sunt UDMR, de exemplu, care chiar dacă e un conglomerat de mai multe partide şi asociaţii, de fapt e unicul reprezentant politic şi are tendinţa să fie un soi de partid unic. Îşi ţine mai uşor alegătorii dacă ei sunt dependenţi. Mai e un partid românesc care îi ţine dependenţi pe români şi şi-i doreşte pe români săraci şi needucaţi. Noi ne dorim ca românii să fie educaţi, să stea pe picioarele proprii, să se lupte pentru a reuşi în viaţă, să aibă un cadru social care să permită fiecăruia să reuşească în viaţă", a spus liderul liberal, duminică, la Conferinţa de alegeri interne în cadrul Organizaţiei PNL Harghita, citat de Agerpres.

UDMR îi ceruse lui Orban să nu se folosească de comunitatea maghiară în lupta din PNL

Purtătorul de cuvânt al UDRM, Hegedus Csilla, a transmis, luni, 9 august, o replică la acuzațiile aduse de Ludovic Orban, în timpul turneului său electoral în Harghita, solicitându-i să nu folosească comunitatea maghiară în lupta internă din PNL.

„Ludovic Orban se află într-un turneu electoral prin Ținutul Secuiesc, iar noi constatăm că din păcate nu s-a pregătit cum se cuvine pentru acesta, iar declarațiile lui de ieri sunt pline de stereotipuri banale. UDMR respinge acuzațiile aduse și solicităm să nu folosească comunitatea maghiară în rivalitățile și luptele interne electorale ale Partidului Național Liberal. Noi am muncit întotdeauna pentru dezvoltarea Ținutului Secuiesc, pentru dezvoltarea Transilvaniei și nu dorim să auzim predicile și sterotipurile prostești ale unor politicieni români care-și aduc aminte doar în campanii că Ținutul Secuiesc există”, a spus purtătorul de cuvânt al UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel