Kelemen Hunor anunţă că Ministerul Culturii nu va susţine iniţiativa legislativă a lui Victor Socaciu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Ministrul culturii, Kelemen Hunor, a declarat că Ministerul Culturii nu va susţine iniţiativa legislativă a lui Victor Socaciu, prin care doreşte dublarea în limba română a tuturor filmelor străine.

"Când această propunere va ajunge la minister, noi nu o vom susţine", a declarat ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, citat de Mediafax.

"Nici economic şi nici artistic nu găsesc un argument pentru această iniţiativă", a spus el, adăugând că România are o tradiţie în ceea ce priveşte subtitrarea filmelor. "Când în ţările vecine, ca de exemplu, Ungaria, au optat pentru subtitrare, România şi-a menţinut tradiţia de a subtitra filmele", a adăugat el. "Ministerul Culturii consideră că aceasta nu este o iniţiativă care poate fi votată", a adăugat Kelemen Hunor.

Mai mulţi actori, ca Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Mircea Albulescu şi senatorul Mircea Diaconu, criticul de film Irina Margareta Nistor, reprezentanţii Pro TV, dar şi preşedintele-director general al Televiziunii Române, Alexandru Lăzescu, şi vicepreşedintele CNA, Ioan Onisei, au criticat această propunere legislativă.

Citeşte şi: Irina Margareta Nistor: Dublarea filmelor este o invitaţie la analfabetism

Proiect de lege pentru DUBLAREA FILMELOR străine în limba română. SONDAJ: Susţineţi o asemenea iniţiativă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel