Kaufland retrage un produs de la comercializare: Clienții să nu-l consume. ”Nu poate fi exclus un risc asupra sănătăţii”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto Kaufland recenzii
foto Kaufland recenzii
Kaufland anunță retragerea de la raft a unui produs. 

Retailerul Kaufland retrage de la comercializare un lot de "K-Classic Fistic prăjit fără sare 100 g", după ce s-a identificat un conţinut ridicat de Ocratoxina A, potrivit unui comunicat remis sâmbătă Agerpres.

Produsul menţionat are data de valabilitate 22.04.2023, lot 21029/220726001.

Conform sursei citate, producătorul Carl Wilhelm Clasen GmbH retrage produsul "voluntar şi preventiv, din motive ce ţin de protejarea consumatorilor".

"În cadrul controalelor de rutină s-a identificat un conţinut ridicat de Ocratoxina A. Deoarece în cazul consumului pe termen lung al produsului nu poate fi exclus un risc asupra sănătăţii, clienţii sunt rugaţi să acorde atenţie acestei informări şi să nu consume articolul cu datele de identificare menţionate mai sus. Kaufland a reacţionat imediat şi a retras produsul de la vânzare. (...) Producătorul Carl Wilhelm Clasen GmbH îşi cere scuze pentru această situaţie", se menţionează în comunicat, scrie Agerpres. 

Astfel, clienţii se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a returna acest produs şi vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Morcovi retrași de la raft: Nu-i consumați! Ce este Oxamil, substanța găsită peste limită

Legume retrase de la raft: după spanac, acum și morcovii reprezintă motiv de îngrijorare, conform anunțului ANSVSA. 

”Vă informăm că am fost notificați de către furnizorul VALENCIA TRADING OFFICE SL să inițiem retragerea de la comercializare și de la clienți a articolelor menționate mai jos. Motivul rechemării: depășire limite reziduu pesticid ‐ Oxamil.

În cazul în care ați cumpărat produsele menționate mai sus, va rugăm să nu le consumați și să le returnați în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 21.11.2022, urmând să primiți contravaloarea lor. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident” arată ANSVSA într-o comunicare despre retragerea de la raft a morcovilor menționați. 

Ce este Oxamilul

Oxamil este o substanță chimică utilizată ca pesticid. Aceasta este în două forme, granulată și lichidă. Prima formă, cea granulată, a fost interzisă în Statele Unite ale Americii, fiind clasificată drept o substanță extrem de periculoasă. 

Oxamilul se pare că este un produs eficient în combaterea insectelor, dar este extrem de toxic pentru oameni, dacă este ingerat, inhalat sau dacă intră în contact cu pielea. În general, compoziția sa chimică, odată intrată în contact cu solul, se degradează rapid. 

În cazul acesta, se pare că reziduurile pesticidului au fost găsite peste limita permisă. Semnele otrăvirii cu oxamil sunt: stare de rău, slăbiciune musculară, amețeli, transpirație, cefalee, greață, vărsături, dureri abdominale, mioză cu vedere încețoșată, zvâcniri musculare și vorbire neclară. Simptomele se pot agrava în cazul otrăvirii severe. 

Organizația pentru Alimentație și Agricultură subliniază că înghițirea sau inhalarea directă a pesticidului pot fi fatale. Din cauza toxicității, în UE și-n Marea Britanie, limitele maxime de reziduuri de oxamil pentru fructe (mere și portocale) este de 0,01 mg/kg. Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel